Home / POLITIKA / Prezidentku Zuzanu Čaputovú bude o celoplošnom testovaní obyvateľov na koronavírus informovať Matovič

Prezidentku Zuzanu Čaputovú bude o celoplošnom testovaní obyvateľov na koronavírus informovať Matovič

18.10.2020 (Webnoviny.sk) – Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) bude informovať prezidentku SR Zuzanu Čaputovú o celoplošnom testovaní obyvateľov Slovenska na koronavírus.

Ako uviedol na tlačovej konferencii po mimoriadnom rokovaní vlády, prezidentku nemusel informovať o dohode s Ozbrojenými silami SR. Podotkol, že jej funkcia hlavnej veliteľky ozbrojených síl je skôr ceremoniálna.

Celoplošné testovanie

Vláda na mimoriadnom rokovaní schválila návrh na celoplošné testovanie obyvateľov Slovenska na koronavírus. Hlavná časť testovania sa uskutoční od 30. októbra do 1. novembra a od 6. do 8. novembra.

Pilotné testovanie bude 23. až 25. októbra v okresoch Tvrdošín, Námestovo, Dolný Kubín a Bardejov. Testovať sa bude antigénovými testami, štát ich objednal približne 13 miliónov.

Nebola informovaná

Čaputová v sobotu 17. októbra uviedla, že nebola vopred informovaná o pláne celoplošného testovania obyvateľov Slovenska na koronavírus. Dozvedela sa to spolu s verejnosťou z Matovičovej tlačovej konferencie.

Viac o téme: Koronavírus

Zmysluplnosť a realizovateľnosť plánu v tejto chvíli nevie zhodnotiť a bude sa najskôr informovať u odborníkov. Plán takéhoto rozsahu mal byť podľa nej oznámený spôsobom, ktorý nevyvolá viac otázok ako poskytne odpovedí.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, celoplošné testovanie, Koronavírus, Pandémia
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezidentku Zuzanu Čaputovú bude o celoplošnom testovaní obyvateľov na koronavírus informovať Matovič © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Váľaju sa ako prasce v miliónoch od štátu ale ako a na čo ich míňajú ?

Ktorí politici berú milióny na svoje strany ale nedali na pamätník okupácie 21. augusta 1968 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *