Home / SVET / Počas demonštrácie v Prahe musela zasiahnuť polícia vodnými delami a slzným plynom, prerástla do násilností (foto)

Počas demonštrácie v Prahe musela zasiahnuť polícia vodnými delami a slzným plynom, prerástla do násilností (foto)

18.10.2020 (Webnoviny.sk) – Nedeľňajšiu demonštráciu futbalových chuligánov na Staromestskom námestí v Prahe museli rozpustiť po tom, ako jej účastníci porušovali aktuálne vládne nariadenia týkajúce sa pandémie koronavírusu.

Viac o téme: Koronavírus

Nespratníci následne zaútočili na prítomných príslušníkov policajných zložiek, ktorí museli použiť vodné delo a slzný plyn. V akcii boli aj ťažkoodenci.

Vyhrotenie situácie

Keď protestné zhromaždenie pre nedodržiavanie predpisov rozpustili, situácia sa rapídne vyhrotila. Viacerí demonštranti výzvu polície rešpektovali a pobrali sa preč, niektorí protestujúci však začali odpaľovať delobuchy a konfrontovať sa s políciou. Niekoľko radikálnych fanúšikov a policajtov utrpelo zranenia.

„Som v šoku, akí bezohľadní sú niektorí naši občania, ktorí nedodržiavajú nariadenia vlády a ohrozujú seba i ostatných. Teraz, keď máme pred sebou dva najťažšie a najzložitejšie týždne pre zvládnutie epidémie, iba zamestnávajú zdravotníkov, záchranárov a políciu, skrátka profesie, ktoré potrebujeme na úplne iné činnosti. Zároveň som hrdý na vysoko profesionálny prístup polície, ktorej ďakujem,“ vyhlásil podľa webu TV Nova český premiér Andrej Babiš.

Porušenie opatrení

Podľa aktuálnych opatrení môže na pokojné zhromaždenie prísť maximálne 500 ľudí. Avšak, za predpokladu, že budú dodržiavať špecifické podmienky, napríklad nosenie rúšok. Na akciu v uliciach Prahy však prišlo omnoho viac ľudí.

Prví fanúšikovia sa v Prahe začali schádzať už predpoludním. Niektorí neváhali prejsť stovky kilometrov, aby sa na zhromaždení mohli zúčastniť.

Policajti urobili na príjazdových komunikáciách sériu kontrol a zadržali 50 ľudí, u ktorých sa našla pyrotechnika, boxery, teleskopické obušky, strelné zbrane a ďalšie predmety.

Viac k témam: česká polícia, Koronavírus, Koronavírus COVID-19 v Česku, Pandémia, preventívne opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Počas demonštrácie v Prahe musela zasiahnuť polícia vodnými delami a slzným plynom, prerástla do násilností (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *