Home / SLOVENSKO / Ministerka kultúry Natália Milanová vyrokovala milióny eur na riešenie dopadov COVID-19

Ministerka kultúry Natália Milanová vyrokovala milióny eur na riešenie dopadov COVID-19

22.9.2020 (Webnoviny.sk) – Sumu 40 miliónov eur na riešenie dopadov COVID-19 bude mať ministerstvo kultúry k dispozícii zo zdrojov REACT-EÚ. Informuje o tom vedúca Oddelenia komunikácie a protokolu Tatiana Majerská.

Rokujú o podpore EHMK

Na novom finančnom balíku pre kultúru a kreatívny priemysel v čase koronakrízy sa dohodli ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO) a ministerka pre investície, regionálny rozvoj a investície Veronika Remišová (Za ľudí). Témou stretnutia bola aj podpora pre Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2026.

Ministerstvo kultúry rokuje o podpore akcie EHMK, na ktorú by malo ísť z európskych financií 40 miliónov eur. „Mestá, ktoré majú záujem kandidovať na titul Európske hlavné mesto kultúry 2026 by mali v svojich projektoch myslieť aj na inovatívne, smart a zelené tematické zameranie,” zdôraznila Milanová.

Modernizácia kultúrnej infraštruktúry

Medzi priority nového programového obdobia patrí popri akcii EHMK 2026 aj obnova národných kultúrnych pamiatok a modernizácia kultúrnej infraštruktúry, ktorú napríklad tvoria kiná, kultúrne centrá či divadlá.

Investície do týchto oblastí podľa ministerstva pomôžu rozvoju cestovného ruchu a regiónov. Rezort kultúry v tejto súvislosti otvoril dialóg o budúcom využití eurofondov aj so zástupcami samospráv – Združením samosprávnych krajov SK8, Úniou miest Slovenska (ÚMS) a Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS).

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Ministerka kultúry Natália Milanová vyrokovala milióny eur na riešenie dopadov COVID-19 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko podľa Galka dostáva len filtrované informácie od tajných služieb, Gašpar to označil za hoax (video)

Poslanec Gašpar chce všetkých ubezpečiť, že nie sme odstrčení niekde bokom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *