Home / šport / Ostatné športy / Olympijsky výbor chce iba „čistých“ Rusov v Pjongčangu, prezident Putin sa plánuje vyjadriť

Olympijsky výbor chce iba „čistých“ Rusov v Pjongčangu, prezident Putin sa plánuje vyjadriť

LAUSANNE 5. decembra (WebNoviny.sk) – Prezident Vladimir Putin oznámi rozhodnutie o účasti či neúčasti ruských športovcov na ZOH 2018 v Pjongčangu v stredu 6. decembra na Všeruskom fóre dobrovoľníkov v Moskve.

Utorkový verdikt Medzinárodného olympijského výboru o tom, že na ZOH 2018 môžu participovať iba „čistí“ ruskí športovci súťažiaci pod olympijskou vlajkou a nachádzajúci sa mimo domáceho nefunkčného a pokriveného antidopingového systému sa nepozdáva politickým a športovým špičkám v krajine. Oficiálne vyjadrenie si však Rusi nechajú na stredu.

Odporúčame:
Rusi nebudú bojkotovať olympiádu v Pjongčangu ani pod neutrálnou vlajkou, rozhodol Putin

Informuje o tom športový portál championat.com. Vladimir Putin sa ešte pred prijatím finálneho rozhodnutia MOV vyjadril, že bojkot ZOH 2018 zo strany Ruska by nebol dobrým riešením.

Zatiaľ sa k vzniknutej situácii vyjadril napríklad prezident futbalistov Lokomotivu Moskva Iľja Gerkus, a to jednoznačne záporne. „Prijaté rozhodnutie MOV je diskriminácia našich športovcov. Podľa môjho názoru by sme nemali cestovať na zimné olympijské hry,“ uviedol Gerkus.

Viac k témam: Rusko, Vladimir Putin, ZOH Zimné olympijské hry 2018 v Pjongčangu
Zdroj: Webnoviny.sk – Olympijsky výbor chce iba „čistých“ Rusov v Pjongčangu, prezident Putin sa plánuje vyjadriť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *