Home / SVET / Kosovský prezident Thaci vyzval medzinárodné jednotky, aby odišli z krajiny

Kosovský prezident Thaci vyzval medzinárodné jednotky, aby odišli z krajiny

PRIŠTINA 4. decembra (WebNoviny.sk) – Kosovský prezident Hashim Thaci v utorok nečakane ostro vyzval jednotky pod patronátom OSN, ktoré v Kosove sú, aby z krajiny odišli. „Čas medzinárodných misií v Kosove sa už naplnil,“ vyhlásil Thaci.

„Zodpovednosť za našu cestu, za našu súčasnosť a budúcnosť je v našich rukách,“ dodal kosovský prezident. Príslušníkov medzinárodných mierových jednotiek je podľa neho v Kosove „neospravedlniteľne vysoký počet“.

Odporúčame:
Kosovo znova preskúma otázku hraníc s Čiernou Horou

Jednotky OSN sú v Kosove od skončenia náletov NATO v roku 1999, ktoré ukončili kampaň srbskej armády proti kosovským Albáncom. Po roku 2008, kedy Kosovo vyhlásilo samostatnosť, sa počet príslušníkov jednotiek OSN v Kosove výrazne znížil.

Kosovo ako štát doteraz uznalo 114 krajín sveta vrátane väčšiny členských krajín EÚ a NATO. Medzi krajinami, ktoré ho uznať odmietajú, sú okrem iných Srbsko, Slovensko, Španielsko, Rusko, Ukrajina a Čína.

Viac k témam: Európska únia, Hashim Thaci, Kosovo, NATO
Zdroj: Webnoviny.sk – Kosovský prezident Thaci vyzval medzinárodné jednotky, aby odišli z krajiny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Burkina Faso pozastavila vysielanie BBC a Hlasu Ameriky v krajine, dôvodom sú správy o masovom zabíjaní civilistov

Obe rozhlasové stanice majú v Burkine Faso pozastavenú činnosť na dva týždne a ostatné médiá dostali varovanie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *