Home / SLOVENSKO / Veríte na magické kúzlo rozprávok? Príďte do Východných Čiech

Veríte na magické kúzlo rozprávok? Príďte do Východných Čiech

21.8.2020 (Webnoviny.sk) – Veríte na rozprávky? Alebo by ste si aspoň priali žiť vo svete, kde víťazí dobro a zlo je po zásluhe potrestané? Nechajte na seba a vašich blízkych pôsobiť príbehy, v ktorých ožívajú nadprirodzené bytosti.

Na východe Čiech budete mať unikátnu príležitosť sa osobne stretnúť s krásnymi princeznami, statočnými princmi, ale tiež s hrôzostrašnými čertmi, čarodejnicami, či krvilačnými upírmi.

Možno vám niektoré postavy aj naženú strach. My vám však už teraz môžeme sľúbiť, že všetko nakoniec dobre dopadne. Ako tomu bolo vždy v rozprávkach, ktoré na rôznych miestach východných Čiech nakrúcala kopa filmových a televíznych štábov.

Na hrade Kost vznikali zábery napríklad známych diel S čertmi nie sú žarty, Tajomstvo hradu v Karpatoch alebo o novej Angeliky. Ide o jednu z najzachovalejších gotických stavieb v Čechách postavených v polovici 14. storočia.

Ak sa radi bojíte alebo potrebujete trochu „napraviť“ svoje ratolesti, vydajte sa na dětenický zámok! Práve tu na vás čakajú strašidelné prehliadky. Užiť si tu môžete tiež netradičné poňatie rozprávky O Šípkovej Ruženke a prežiť romantický príbeh kráľovskej rodiny o láske, kráse, odvahe a potrestanom zlu.

V choltickom zámku sa vyberte do Múzea vodníkov. Tam sa dozviete, s akými druhmi sa možno dodnes stretnúť, ktorý je vzácny, či kto je s kým príbuzný. V expozícii čierneho divadla budete môcť zistiť, ako vlastne funguje a v čom je jeho kúzlo.

Na hrade Košumberk, ktorý je dnes zrúcaninou gotického hradu zo 14. storočia, sa prenesiete do miest, kde svoje uličníctvo páchal jeden vyhlásený zabávač a šibal. Volal sa Kacafírek. Žil v dobe, kedy na Košumberku sídlil pán Slavata. Bol to veselý, večne usmievavý človiečik drobnej postavy, ktorý sa kamarátil snáď s každým. Tykal si s mešťanmi i urodzenými pánmi a všade ho radi videli, pretože vo vtedajších časoch bola núdza o špás možno väčšia, než o soľ. Bol považovaný za rodného brata slávneho Gašparka. Len na rozdiel od neho bol z mäsa a kostí…

https://stezkahraduazamku.eu/cs

https://www.hkregion.cz/

Informačný servis

Viac k témam: hrady, PR, Východní Čechy
Zdroj: Webnoviny.sk – Veríte na magické kúzlo rozprávok? Príďte do Východných Čiech © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *