Home / SLOVENSKO / Štátny tajomník Majer: Pri nákupe vozidiel 8×8 ide aj o výhodnosť v plnení záväzkov voči NATO

Štátny tajomník Majer: Pri nákupe vozidiel 8×8 ide aj o výhodnosť v plnení záväzkov voči NATO

20.8.2020 (Webnoviny.sk) – Pri nákupe bojových obrnených vozidiel 8×8 Vydra musí Ministerstvo obrany SR (MO SR) zohľadňovať nielen ich cenu, ale aj výhodnosť z hľadiska plnenia záväzkov voči NATO, potreby slovenských ozbrojených síl či možnosti zapojenia domáceho obranného priemyslu.

Uviedol to štátny tajomník MO Marian Majer, ktorý vo štvrtok pri príležitosti zahraničnej pracovnej návštevy Fínskej republiky diskutoval s tamojším stálym štátnym tajomníkom Ministerstva obrany Jukkom Juustim.

Obstarávanie založené na princípoch

V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

„Postoje vedenia rezortu obrany v otázkach nákupov a obstarávania sú jasné – každý projekt, každé obstaranie musí byť založené na princípoch účelovosti, transparentnosti a hospodárnosti. Samozrejme, týka sa to aj modernizácie našich ozbrojených síl vrátane nákupu novej bojovej techniky,“ uviedol Majer.

Zároveň vyzdvihol, že postoje oboch krajín v zahranično-politických otázkach sa v mnohých ohľadoch zhodujú, čo vytvára priestor na posilnenie a prehlbovanie spolupráce medzi Slovenskom a Fínskom aj v politicko-vojenskej oblasti.

Témou boli aj slovenskí vojaci

Ocenil tiež diskusiu o reforme a posilnení kapacít fínskych ozbrojených síl.

Témou rozhovoru bolo aj pôsobenie slovenských vojakov v zahraničných misiách a operáciách pod vedením Európskej únie a NATO, ako aj účasť Slovenskej republiky v Centre výnimočnosti pre boj s hybridnými hrozbami v Helsinkách.

Majer informoval Juustiho aj o príprave nových strategických dokumentov – Obrannej stratégii Slovenskej republiky a Bezpečnostnej stratégii SR a tiež o plnení medzinárodných záväzkov Slovenska v oblasti obrany a bezpečnosti.

Viac k témam: 8×8, obrnené vozidlo, Vydra
Zdroj: Webnoviny.sk – Štátny tajomník Majer: Pri nákupe vozidiel 8×8 ide aj o výhodnosť v plnení záväzkov voči NATO © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *