Home / šport / Futbal / Slovan spoznal súpera pre úvodné predkolo Ligy majstrov, bude favoritom

Slovan spoznal súpera pre úvodné predkolo Ligy majstrov, bude favoritom

9.8.2020 (Webnoviny.sk) – Súperom slovenského futbalového šampióna ŠK Slovan Bratislava v 1. predkole Ligy majstrov 2020/2021 bude KÍ Klaksvík z Faerských ostrovoch. Rozhodol o tom nedeľňajší poludňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Zápasy predkola budú na jeden zápas

Zápas sa uskutoční 18. alebo 19. júla na Faerských ostrovoch. Keďže pandémia koronavírusu spôsobila oneskorené ukončenie ročníka 2019/2020 a tým pádom posun začiatku novej európkej pohárovej sezóny 2020/2021 na neskorší termín, zápasy prvého, druhého a tretieho predkola LM sa budú hrať iba na jeden zápas.

Klasickým systémom doma-vonku sa uskutočia až stretnutia play-off. Možnými súpermi Slovana boli aj Flora Tallin z Estónska, slovinský NK Celje a fínsky klub KuPS Kuopio.

Slovan si v úvodnom predkole zahral aj vlani

„Belasí“ sa predstavili v úvodnom predkole najprestížnejšej európskej klubovej súťaže aj vlani. V dvojzápase však nestačili na čiernohorského zástupcu Sutjesku Nikšič a putovali do Európskej ligy.

V nej sa napokon prebojovali až do skupinovej fázy, kde natrafili na anglický Wolverhampton Wanderers, portugalský Sporting Braga a turecký Besiktas Istanbul.

V pondelok 10. augusta v Nyone vyžrebujú aj dvojice 2. predkola Ligy majstrov 2020/2021. Slovenský majster tak spozná možného súpera v prípade postupu z 1. predkola.

Viac k témam: Európska liga UEFA, Liga majstrov 2020/2021, UEFA Európska futbalová únia
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovan spoznal súpera pre úvodné predkolo Ligy majstrov, bude favoritom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovanista Pauschek získal siedmy majstrovský titul, prekonal doterajší rekord Nigérijčana Rabiua

Nigérijčan Rabiu má štyri tituly so Slovanom a dva s Trenčínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *