Home / šport / Futbal / Kvarteto fortunaligistov zabojuje o Európsku ligy, do baráže s Dubnicou ide napriek výhre Nitra

Kvarteto fortunaligistov zabojuje o Európsku ligy, do baráže s Dubnicou ide napriek výhre Nitra

12.7.2020 (Webnoviny.sk) – Sobotňajšie stretnutia futbalovej Fortuna ligy a II. ligy rozhodli o konečnom poradí a programe play-off o Európsku ligu a účastníkoch baráže o ligovú miestenku v sezóne 2020/2021. Majstrovský titul už skôr získali hráči Slovana Bratislava a miestenku v Európskej lige majú istú aj futbalisti Žiliny a Dunajskej Stredy.

Slovan v sezóne utrpel jedinú prehru

O tú zostávajúcu budú počas nasledujúceho týždňa bohovať Trnava, Ružomberok, Michalovce a Trenčín. Keďže po poslednom kole nadstavby zostal na poslednom 12. mieste tabuľky tím FC Nitra, v nasledujúcich dňoch ho čaká baráž o zotrvanie v najvyššej súťaži s víťazom II. ligy MFK Dubnica nad Váhom.

Slovan sa so sezónou rozlúčil domácou remízou s Trnavou 0:0. „Belasí“ v sezóne poznačenej pandémiou koronavírusu získali domáce double, keď pred necelým týždňom triumfovali aj v národnom pohári. V nasledujúcom ročníka sa predstavia v kvalifikácii o skupinovú časť Ligy majstrov.

Máme za sebou krásny rok. Vždy je nejaký tlak, ktorý mám síce rád, no dnes proti Trnave z nás ten tlak opadol, preto si treba užiť to, čo sme dosiahli. Vždy chceme vyhrať, no dnes už výnimočne nemyslím na zápas a spolu s hráčmi sa teším z toho, čo sme v tejto sezóne dokázali. V lige sme utrpeli jedinú prehru, máme najlepšiu ofenzívu i defenzívu a výrazný náskok pred druhým v tabuľke. Zároveň však musíme pracovať tak, aby sme sa naďalej zlepšovali, pričom latku sme nastavili vysoko. Vždy je čo zlepšiť a vždy sa máme kam posunúť,“ zhodnotil kouč Slovana Ján Kozák mladší podľa klubového webu.

Nitre nestačil hladký triumf

Trnave stačil zisk bodu na to, aby do play-off o Európsku ligu vstúpila z najvýhodnejšej 4. pozície. Prenasledovatelia Spartaka totiž v sobotu podvečer prehrali – Ružomberok doma s Dunajskou Stredou 0:1 a Michalovce v Žiline pri rozlúčke domáceho Viktora Pečovského s kariérou vysoko 0:5. V semifinále play-off v utorok 14. júla Trnava privíta Trenčín a Ružomberok hostí Michalovce, vo finále v piatok 17. júla nastúpia proti sebe víťazi týchto dvoch meraní síl na pôde lepšieho tímu po nadstavbe.

V nadstavbe o udržanie sa Zlaté Moravce triumfovali doma nad Sereďou 1:0. Viac však pútali ďalšie dve stretnutia. Nováčik FK Pohronie potreboval na istotu záchrany zvíťaziť, čo sa mu doma proti Senici aj podarilo (1:0). Nitre nestačil ani hladký triumf na pôde Trenčína 3:0, tím pod taktovkou Ivana Galáda skončil v tabuľke na poslednom 12. mieste čaká ho baráž. V nej si tím spod Zobora zmeria sily s víťazom II. ligy Dubnicou nad Váhom, ktorá v sobotu v priamom súboji o triumf v súťaži zdolala Banskú Bystricu vysoko 4:1. „Je to fantastické. Ešte si to poriadne neuvedomujeme, platí to aj o mne, možno nám to príde v nedeľu alebo v pondelok,“ povedal brankár Dubnice Tomáš Digaňa pre RTVS. Prvý barážový duel sa uskutoční v utorok 14. júla na pôde druholigistu, odveta je na programe v piatok 17. júla v Nitre.

Záverečné kolo Fortuna ligy 2019/2020:

skupina o titul

MFK Ružomberok – FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:1
ŠK Slovan Bratislava – FC Spartak Trnava 0:0
MŠK Žilina – MFK Zemplín Michalovce 5:0

skupina o udržanie sa

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa – FK Senica 1:0
FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – ŠKF iClinic Sereď 1:0
AS Trenčín – FC Nitra 0:3 – hralo sa v Senici

Semifinále play-off o Európsku ligu – utorok 14. júla 2020:
FC Spartak Trnava -. AS Trenčín (20.00)
MFK Ružomberok -.MFK Zemplín Michalovce (18.00)
Finále – piatok 17. júla 2020:
víťaz FC Spartak Trnava/AS Trenčín – víťaz MFK Ružomberok/MFK Zemplín Michalovce (vyššie postavený v tabuľke bude mať výhodu domáceho prostredia) /18.00/

Baráž o Fortuna ligu 2020/2021
prvý zápas – 14. júla: MFK Dubnica – FC Nitra (17.00)
odveta – 17. júla: FC Nitra – MFK Dubnica (20.00)

Viac k témam: Fortuna liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Kvarteto fortunaligistov zabojuje o Európsku ligy, do baráže s Dubnicou ide napriek výhre Nitra © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *