Home / SLOVENSKO / Polícia obvinila vodiča kamióna za prechod po cyklomoste, hrozí mu až desať rokov vo väzení

Polícia obvinila vodiča kamióna za prechod po cyklomoste, hrozí mu až desať rokov vo väzení

10.7.2020 (Webnoviny.sk) – Vodiča, ktorý prešiel s kamiónom cez Cyklomost slobody v bratislavskej Devínskej Novej Vsi už polícia obvinila. V tlačovej správe o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru Bratislava Michal Szeiff.

Vydal ľudí do nebezpečenstva smrti

Začiatkom tohto mesiaca sme prijali oznámenie o jazde nákladného motorového vozidla cez Cyklomost slobody v mestskej časti Devínska nová Ves,“ uviedol hovorca a dodal, že vodič kamióna nerešpektoval dopravné značenie, že na cyklomost je zakázaný vjazd všetkých motorových vozidiel a je určený výlučne pre cyklistov a chodcov, a pokúsil sa cez neho prejsť.

Touto jazdou vydal ľudí do nebezpečenstva smrti alebo ťažkej ujmy na zdraví, alebo škody veľkého rozsahu porušením statiky mosta,“ doplnil Szeiff. Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie zo zločinu všeobecného ohrozenia 30-ročnému Martinovi K. z okresu Trenčín. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na štyri roky až desať rokov.

Most pre možné poškodenie uzatvorili

Cyklomost je dimenzovaný na maximálnu váhu do 7,5 tony, a keďže kamión, ktorý po ňom prešiel, presiahol túto hranicu, je dôležité zistiť aké poškodenia mohli nastať a kde presne by sa mohli nachádzať,“ uviedol  Bratislavský samosprávny kraj (BSK), ktorý most 2. júla uzavrel. Regionálne cesty Bratislava ako správca mosta musia vykonať jeho diagnostiku.

Až po dokončení a vyhodnotení, že je cyklomost bezpečný, sa môžu naň vrátiť peší aj cyklisti,“ doplnil kraj s tým, že na základe výsledkov vyšetrovania si bude uplatňovať nárok na uhradenie nákladov v súvislosti s diagnostikou či prípadnými opravami cyklomosta.

Viac k témam: cyklomost, Cyklomost slobody, kamión
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia obvinila vodiča kamióna za prechod po cyklomoste, hrozí mu až desať rokov vo väzení © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Forró podporou Pellegriniho nedodržal rozhodnutia predsedníctva strany, v Maďarskej aliancii sa cítia byť podvedení

Správu o zrušení rokovania s Korčokom sa dozvedeli z facebookovej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *