Home / šport / Futbal / Fortuna liga je o krok bližšie k reštartu, testy v kluboch bez pozitívneho nálezu na Covid-19

Fortuna liga je o krok bližšie k reštartu, testy v kluboch bez pozitívneho nálezu na Covid-19

8.6.2020 (Webnoviny.sk) – Testy v kluboch futbalovej Fortuna ligy z druhej polovice predchádzajúceho týždňa nepriniesli ani jeden pozitívny prípad ochorenia Covid-19, ligový futbal na Slovensku je tak opäť bližšie k reštartu po trojmesačnej pauze zavinenej pandémiou koronavírusu.

Testovanie v kluboch najvyššej súťaže prebehlo vo štvrtok a v piatok. „Z každého klubu sa testom podrobilo minimálne 30 členov. Medzi testovanými boli prioritne hráči a realizačné tímy. Celkovo bolo vykonaných 385 testov metódou PCR. Výsledky testov boli známe po 48 hodinách, teda v nedeľu podvečer. Výbornou správou je, že všetky testy boli negatívne!“ referuje oficiálny web FL.

Testovanie zabezpečovalo Únia ligových klubov (ÚLK) ako vedenie súťaže v spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom. „To, že všetci testovaní sú negatívni, je výborná správa, ktorú sme čakali, aj vzhľadom k tomu, že počas pandémie sa kluby našej ligy správali mimoriadne zodpovedne,“ informuje web fortunaliga.sk.

Po dlhej pauze by sa najvyššej slovenská futbalová súťaž mala začať v sobotu 13. júna. Na programe je dovedna päť kôl v oboch nadstavbách – o titul aj o udržanie sa. „V tejto súvislosti ÚLK v piatok zaslala klubom upravený Manuál organizácie zápasov. Ten prispôsobila aktuálnej situácii a podmienkam stanoveným z Úradu verejného zdravotníctva,“ informovali predstavitelia ÚLK.

Viac k témam: COVID-19, Fortuna liga, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Fortuna liga je o krok bližšie k reštartu, testy v kluboch bez pozitívneho nálezu na Covid-19 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *