Home / EKONOMIKA / Informatika / Aplikáciu na identifikáciu kontaktov s nakazeným si stiahlo málo Talianov, nie je efektívna

Aplikáciu na identifikáciu kontaktov s nakazeným si stiahlo málo Talianov, nie je efektívna

8.6.2020 (Webnoviny.sk) – Taliansku aplikáciu, ktorá má pomôcť úradom vystopovať a upozorniť ľudí, ktorí sa dostali do blízkeho kontaktu s osobami testovanými pozitívne na koronavírus, si nestiahol dostatočný počet obyvateľov. V nedeľu to pre štátnu televíziu povedal splnomocnenec talianskej vlády pre boj s koronavírusom Domenico Arcuri.

Podľa jeho slov si aplikáciu Immuni, ktorá využíva technológiu Bluetooth, stiahli zatiaľ len dva milióny ľudí. Toto číslo označil Arcuri „stále za príliš nízke„. Experti tvrdia, že aplikáciu by muselo používať najmenej 60 percent zo 60 miliónov obyvateľov Talianska, aby bola efektívna.

Viac o téme: Koronavírus

Taliansko patrí ku krajinám, ktoré pandémia koronavírusu zasiahla najtvrdšie. Doteraz tam zaznamenali vyše 230-tisíc infikovaných a 33 846 úmrtí. Talianska vláda napriek tomu už pomaly ruší obmedzenia a snaží sa o naštartovanie ekonomiky. Aplikácia na vyhľadávanie kontaktov má byť jedným z nástrojov, ktoré majú pomôcť zabrániť ďalšiemu šíreniu nákazy.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Koronavírus COVID-19 v Taliansku
Zdroj: Webnoviny.sk – Aplikáciu na identifikáciu kontaktov s nakazeným si stiahlo málo Talianov, nie je efektívna © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Úradu na ochranu osobných údajov chýbajú ľudia aj financie, kým v Európe je táto problematika prioritou

Úrad na ochranu osobných údajov nie je aktuálne schopný dosiahnuť úroveň dozoru nad ochranou osobných údajov, ku ktorej je Slovenská republika zaviazaná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *