Home / šport / Futbal / Real Madrid v odvete Copa del Rey iba remizoval s treťoligistom, tréner Zidane postavil mladíkov

Real Madrid v odvete Copa del Rey iba remizoval s treťoligistom, tréner Zidane postavil mladíkov

MADRID 29. novembra (WebNoviny.sk) – Úradujúci španielsky futbalový šampión Real Madrid iba remizoval v utorňajšej odvete šestnásťfinále tamojšieho národného pohára (Copa del Rey) s treťoligovou Fuenlabradou 2:2, no keďže v prvom zápase vonku triumfoval 2:0, postúpil do ďalšej fázy.

Opory tímu odpočívali

Skóre duelu na Štadióne Santiaga Bernabéua otvoril v 25. min tvrdou strelou spoza šestnástky hosťujúci Luis Milla. Domáci po zmene strán odpovedali dvoma zásahmi Borju Mayorala, no v závere sa o cenný výsledok pre outsidera postaral Álvaro Portilla.

Odporúčame:
Espanyol vyhral na domácom ihrisku, Getafe má však v tabuľke lepšie skóre

Mimochodom, strelec prvého gólu Fuenlabrady je synom niekdajšieho hráča Realu Luisa Millu, ktorý v madridskom klube strávil sedem sezón (1990-1997). Jeho spoluhráčom bol aj Slovák Peter Dubovský.

Tréner Realu Zinedine Zidane nechal odpočívať takmer všetky opory. Na ihrisko vybehla vôbec najmladšia základná jedenástka pod Francúzovým vedením. Priemerný vek hráčov, z ktorých väčšinu tvorili odchovanci z klubovej akadémie La Fábrica, bol 22 rokov a 156 dní.

Baleov výstavný gólový center

„Zizou“ v druhom polčase doprial avizovaný návrat na trávniky Walesanovi Garethovi Balovi, ktorý chýbal v dianí dva mesiace pre svalové zranenie. Dvadsaťosemročný rodák z Cardiffu sa už po niekoľkých sekundách pobytu na ihrisku pripomenul výstavným gólovým centrom.

Odporúčame:
Valencia v šlágri kola remizovala s FC Barcelona, „žltá ponorka“ stratila náskok 2:0 a nezískala ani bod

„Najdôležitejšie je, že sme postúpili do ďalšieho kola. Musím povedať, že po prestávke sme hrali omnoho lepšie ako v prvom polčase. Dalo sa to čakať, ale som šťastný, pretože hráči, ktorí nastúpili, nie sú zvyknutí hrávať v takomto zložení a nebolo to pre nich ľahké. Fuenlabrade sa najmä v počiatočných fázach stretnutiach výborne darilo, ale ako som povedal, som veľmi spokojný s hrou po zmene strán,“ vyhlásil Zidane podľa oficiálneho klubového webu.

Rodáka z Marseille potešil návrat viacerých hráčov, ktorých dlhé týždne trápili zranenia. Mal na mysli predovšetkým Garetha Bala, Matea Kovačiča a brankára Keylora Navasa. „Som za nich veľmi rád, boli nejaký čas mimo. Sú to naši kľúčoví hráči a keď vidím, že sú pripravení na ďalšie zápasy, robí ma to šťastným,“ doplnil najlepší tréner mužského kolektívu podľa FIFA za rok 2017.

Viac k témam: Copa del Rey, futbal, Real Madrid, Zinedine Zidane
Zdroj: Webnoviny.sk – Real Madrid v odvete Copa del Rey iba remizoval s treťoligistom, tréner Zidane postavil mladíkov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovanista Pauschek získal siedmy majstrovský titul, prekonal doterajší rekord Nigérijčana Rabiua

Nigérijčan Rabiu má štyri tituly so Slovanom a dva s Trenčínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *