Home / šport / Futbal / Bronzová socha Zlatana Ibrahimoviča zostane v Malmö, otáznym zostáva jej nové miesto

Bronzová socha Zlatana Ibrahimoviča zostane v Malmö, otáznym zostáva jej nové miesto

20.5.2020 (Webnoviny.sk) – Bronzová socha švédskeho futbalového útočníka Zlatana Ibrahimoviča v nadživotnej veľkosti zostáva v jeho rodnom meste Malmö. Otázkou však je, kde bude jej miesto.

Socha, ktorej miesto bolo pred miestnym futbalovým štadiónom, bola pravidelne terčom vandalov. Situácia vygradovala v januári 2020, keď sochu poškodili do takej miery, že už nemohla zostať na podstavci.

Ibrahimovič je synom Malmö

Po oprave je na „tajnom mieste“ a komisia miestnej radnice aktuálne húta nad tým, kam s ňou.

„Socha zostane v Malmö,“ vyhlásila razantne viceprimátorka mesta zodpovedná za kultúru a šport Frida Trollmyrová a doplnila: „Zlatan Ibrahimovič je synom Malmö, neodmysliteľne patrí k nášmu mestu.“

Socha futbalistu sa stala terčom rôznych útokov po tom, ako Zlatan Ibrahimovič vstúpil ako spolumajiteľ do klubu Hammarby IF sídliaceho v Štokholme.

Radnica dostala veľa návrhov

Už skôr prebehla petícia, pod ktorú sa podpísalo takmer 8700 osôb, ktorá žiada o odstránenie sochy spred arény v Malmö, pretože „mať vlastníka rivala pred vlastným štadiónom je provokatívne a poburujúce“.

Radnica od obyvateľov mesta prijala 29 návrhov umiestnenia sochy. Výsledok výberu by mal byť známy v júni. Jeden z návrhov, ktorý podporilo približne 250 ďalších osôb, hovorí o presune sochy pred domáci štadión Hammarby do Štokholmu.

Viac k témam: socha
Zdroj: Webnoviny.sk – Bronzová socha Zlatana Ibrahimoviča zostane v Malmö, otáznym zostáva jej nové miesto © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *