Home / šport / Futbal / Reštart českej ligy je možno ohrozený, hráč Slavie Praha mal pozitívny test na koronavírus

Reštart českej ligy je možno ohrozený, hráč Slavie Praha mal pozitívny test na koronavírus

19.5.2020 (Webnoviny.sk) – Ďalšiu trhlinu dostala najvyššia česká futbalová súťaž a snaha o reštart sezóny 2019/2020. Po pozitívnom teste hráča Mladej Boleslavi totiž potvrdili koronavírus u ďalšieho futbalistu, tentokrát z kabíny lídra súťaže SK Slavia Praha.

Klub okamžite zrušil prípravný zápas proti Jihlave naplánovaný na utorkové popoludnie a čaká na ďalšie pokyny od príslušných orgánov. Informáciu priniesol web iDnes.cz.

„Jeden z hráčov Slavie má pozitívny test na koronavírus. Klub ruší prípravný zápas a čaká na ďalšie pokyny hygienickej služby,“ napísal šéf Slavie Jaroslav Tvrdík na twitteri.

V najvyššej českej súťaži začali s plošným testovaním hráčov, členov realizačných tímov a ďalších pracovníkov klubov. Ide o procedúru, ktorá by mala zabezpečiť návrat ligového futbalu na súťažné trávniky.

Otázne však je, nakoľko reálny bude reštart ligy v prípade, že v jednotlivých tímoch testy potvrdia nákazu ochorením COVID-19. Česi plánujú reštart ligy na sobotu 23. mája. Zaujímavosťou je, že prvý súboj po dlhej pauze má Slavia absolvovať proti Mladej Boleslavi (26.5.).

Viac k témam: česká Fortuna liga, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Reštart českej ligy je možno ohrozený, hráč Slavie Praha mal pozitívny test na koronavírus © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovanista Pauschek získal siedmy majstrovský titul, prekonal doterajší rekord Nigérijčana Rabiua

Nigérijčan Rabiu má štyri tituly so Slovanom a dva s Trenčínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *