Home / SLOVENSKO / Skrátené legislatívne konanie využije vláda len v mimoriadnych prípadoch, tvrdí vicepremiér Holý

Skrátené legislatívne konanie využije vláda len v mimoriadnych prípadoch, tvrdí vicepremiér Holý

12.5.2020 (Webnoviny.sk) – Podpredseda vlády SR pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý (Sme rodina) uistil prezidentku Zuzanu Čaputovú, že inštitút skráteného legislatívneho konania bude vláda využívať len v mimoriadnych prípadoch. Hlava štátu o tom informovala na sociálnej sieti po ich pracovnom stretnutí.

Prezidentka vicepremiérovi taktiež zopakovala svoj záujem sledovať proces tvorby právnych noriem skôr, ako jej zákony prídu na podpis.

Čaputová zdôraznila, že diskutovali o kvalite legislatívneho procesu, keďže ju považuje za „mimoriadne dôležitú“ pre politickú kultúru a spoločenskú stabilitu.

„Zopakovala som mu svoj záujem sledovať proces tvorby právnych noriem skôr, ako mi na jeho konci prídu zákony na podpis. Hovorili sme tiež o inštitúte skráteného legislatívneho konania. Prijala som jeho uistenie, že ho považuje len za výnimočný nástroj, ktorého použitie musí byť riadne odôvodnené,“ uviedla prezidentka.

Prezidentka tiež napísala, že rozumie situácii spôsobenej pandémiou koronavírusu, kedy je potrebné legislatívnymi zmenami reagovať včas a skrátené legislatívne konania sú opodstatnené.

„Aj v týchto prípadoch však zdôvodnenie potreby skráteného konania musí byť jednoznačné a nemalo by vyvolávať žiadne otázniky o jeho účele,“ uzavrela.

Viac k témam: legislatíva, legislatívny proces, Matovičova vláda (OĽaNO-Sme rodina-SaS-Za ľudí)
Zdroj: Webnoviny.sk – Skrátené legislatívne konanie využije vláda len v mimoriadnych prípadoch, tvrdí vicepremiér Holý © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Paradajs Photo Fest – Banská Štiavnica vstupuje na scénu medzinárodných fotografických festivalov

Paradajs Photo Fest je medzinárodný festival súčasnej fotografie a príbuzných médií, ktorý vypukne v Banskej Štiavnici 17. 5. 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *