Home / POLITIKA / OTÁZKY na premiéra MATOVIČa

OTÁZKY na premiéra MATOVIČa

Úprimne povedané mne osobne L. Blaha  nikdy veľmi v minulosti neimponoval.

Priznám sa však, že jeho komentáre z posledného obdobia majú svoj  odkaz pre slovenský národ a pre hľadanie pravdy. A to si musíme na Slovensku vždy ceniť. Či s tým súhlasíme alebo s tým nesúhlasíme. Jednoducho nás to však aspoň myšlienkovo obohacuje. Vlastný názor, kritika, ale hlavne iný ako mainstreamový pohľad je pre nás bez ohľadu na politické názory vždy inšpirujúci.

Názory rôznych súčasných parlamentných a vládnych predstaviteľov, že L. Blaha je neprijateľný pre navrhovaný post v parlamente znamená ich zásadný nedostatok demokratického povedomia.

Možno predpokladať, že dnešní vládni predstavitelia celkom nevedia kto bol Voltair. Ak nevedia kto bol Voltair majú možnosť si to pozrieť na Wikipédii. Problém však nie je, či si to pozrú, ale hlavne, či pochopia myšlienky. A to možno bude problém. Snáď vedia  dnešní predstavitelia, kto skutočne bol francúzski filozof – Voltair. A Voltair doslova povedal, že nesúhlasí s tým, čo niekto hovorí, ale do poslednej kvapky krvi bude brániť právo každého povedať, čo si myslí. To je základný princíp demokracie. Ak parlamentný demokrat tvrdí, že je to inak, tak sa stáva veľmi pochybným demokratom.

Zdá sa, že súčasní parlamentní a vládni predstavitelia na to úplne zabudli.

Keďže možno predpokladať, že  p. premiéra Matovič vôbec nevie o nejakom Voltairovi, tak sa ho  pýtame na iné aktuálne veci:

Budú mať lekári, záchranári, hasiči, policajti, dosť rúšok, respirátorov, vrátane triedy FFP 3, pľúcnych ventilátorov  a iných špeciálnych zariadení ? A kedy konkrétne ?

Bude dodávok  zdravotníckych pomôcok dosť, prídu včas a sú vôbec reálne zabezpečené ?

Volali ste do Číny ? A komu ste do zahraničia vôbec volali ?

Predpokladáte zrušenie trinástych dôchodkov ?

Predpokladáte návrat vlakov zadarmo pre študentov po skončení krízy ?

Plánujete do budúcnosti, že zrušíte bezplatné  cesty po železnici pre dôchodcov ?

Plánujete výrazne znížiť výdavky na obranu ?  Ale zatiaľ viac hovoríte o zrušení trinástych dôchodkov, ako o redukcii výdavkov na obranu a na F 16 ? Nezdá sa Vám, že 2 percenta HDP na obranu je príliš veľa ?

Záverom musíme povedať, že na základe rozhovorov s časťou parlamentných poslancov je určitá nespokojnosť s tým, že SAS ovládlo strategický rezort školstva. Zdá sa, že liberáli získali viac než aké mali volebné výsledky. Snáď nebudeme mať v školstve  časom miesto otca a matky, rodiča č. 1 a č. 2. A dúfame, že ministerstvo kultúry nezabudne  na tradičné hodnoty.

Ako vidíte p. premiér Matovič ste určitou nádejou, ktorú v ťažkých časoch môžete potvrdiť alebo úplne sklamať.

P. premiér Matovič je to len na Vás.

Bruno Čanády

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prezidentské voľby, alebo súmrak zo Súmračnej 3263 nad Slovenskom

Je koniec, Pellegrini vyhral voľby a mafia ovládla štát. Ekonomika krachuje, Slovensko sa dostáva do …

Jeden komentár

  1. Martina Nguyenova

    Dobrý deň pán premiér, chcem sa opýtať ohľadne vysokoškolákov, ako to s nimi bude?Ako budú mať skúšky, ako sa majú aj ony pripravovať? Dakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *