Home / POLITIKA / Je KOTLEBA ZRADCA, lebo už nechce vystúpiť z EÚ? Podľa jeho vlastnej logiky, áno

Je KOTLEBA ZRADCA, lebo už nechce vystúpiť z EÚ? Podľa jeho vlastnej logiky, áno

So záujmom som si pozrel nedeľnú televíznu debatu predstaviteľov dvoch vraj národných strán. Nakoľko nie som fanúšikom Andreja Danka a ani Mariana Kotlebu, mohol som debatu sledovať nestranne a objektívne si vybrať pomyselného víťaza.

Iniciátorom debaty bol Andrej Danko, ktorému sa nepáčia rastúce preferencie opozičnej ĽSNS a označuje Kotlebu za klamára a populistu. Kotleba zas Dankovú SNS nazval zradcovskou a protislovenskou.

Debatu začal Danko fotografiou Mariána Kotlebu v plukovníckej uniforme, (nápadne podobajúcej sa gardistickej uniforme), čo podľa neho vytláča stranu do politickej izolácie a Kotlebovi nepodá ruku nikto, ani na východe, ani na západe. S tým sa dá súhlasiť. Kotleba s úsmevom oponoval, že to je minulosť a že SNS mala tak isto nominanta, ktorý sa fotil ako hajluje. Aj to je pravda.

Po takomto úvode som sa bál, že debata skĺzne na úroveň Denníka N a ja sa zasa nič konkrétne nedozviem. No potom debata nabrala odbornejší smer. Kotleba vyčítal Dankovi hlasovanie za rozširovanie NATO a vlažný postoj k tejto organizácii, s čím sa dá tiež súhlasiť. SNS sa prezentuje ako národná, vlastenecká strana a mala by organizáciu NATO hlasnejšie kritizovať. Čudoval som sa, že predseda ĽSNS nespomenul Dankove predvolebné sľuby o tom, že nikdy nepôjde do koalície s Bugárom, ale on asi vie čo robí.

Loading…

 

Danko prešiel do protiútoku a spomenul prezidentské voľby. To ako dopadli, aj vďaka Kotlebovi pripomínať nemusím, takže to beriem. Ďalej spomenul pútače strany ĽSNS, ktoré vyslovene klamú o tom, ako sa podarilo kotlebovcom zastaviť Istanbulský dohovor. Čo je pravda, pretože či chceme alebo nie, zastavila ho koalícia. A Kotlebove reči o tom, ako sa oni o to pričinili niekde na fare v Žakovciach musia vyznieť smiešne aj jeho najvernejším voličom.

Danko ďalej konfrontoval Kotlebu aj s jeho predvolebným sľubom, že vráti milióny eur od štátu, za hlasy vo voľbách. Nestalo sa tak a kotlebovci ich veselo míňajú, ako ktorákoľvek štandardná politická strana, takže opäť zásah. Reči o tom, ako by Kotleba postavil 200 kilometrov diaľnic za 900 miliónov eur asi komentovať ani netreba.

Aj takýmito veľkoplošnými pútačmi vedenie ĽSNS nechalo oblepiť celé Slovensko.

Zlatý klinec bol, keď Kotleba priznal, že už nechce vystúpiť z EÚ, pretože je to teraz nemožné a že už ani podpisy na vypísanie referenda nezbierajú. Vystúpenie z EÚ bol ale hlavný bod jeho predvolebného programu. Opäť pomyselný bod pre Danka.  Tu si ale neodpustím poznámku, že keď Slovenské Hnutie Obrody už pred rokmi vyhlásilo, že vystúpenie z EÚ je teraz, najmä kvôli slovenským ekonomickým záujmom nemožné a že sa musíme usilovať o spoluprácu s európskymi národmi ako rovnocenní partneri, Marian Kotleba nás označil za zradcov. Takže teraz je zradca aj on?

Andrej Danko, s jeho niekedy smiešnym vyjadrovaním, dokázal klamstvá a populizmus Mariána Kotlebu v priamom prenose. No toto malé víťazstvo predsedu SNS nie je podstatné a vôbec nie je osožné občanom Slovenskej republiky. Výsledok debaty lídrov dvoch vraj pronárodných strán je hrozný. Obaja oklamali svojich voličov, obaja sa zaradili do plejády štandardných politikov, ktorí prichádzajú a odchádzajú, no nič podstatné pre národ neurobia.

Ak by mala byť toto budúcnosť Slovenska, tak Pán Boh nás ochraňuj.

Písal sa 1. júl 2016. Predstavitelia ĽSNS oznámili začiatok zberu podpisov pod petície za vystúpenie z EÚ a NATO.

Autor: Štefan Polačik

POZNÁMKA REDAKCIE DENNÍKa POLITIKA. Autor príspevku, ktorý sme prevzali do rubriky VÝBER z rôznych ZDROJOV BEZ CENZÚRY je blízky spoluracovník šéfa SHO Róberta Šveca, ktorý sa na margo Mariána Kotlebu vyjadroval v minulosti aj tak, ako sme písali TU

Ďakujeme Štefanovi za TIP.

Zaujímavé TIPY do DENNÍKa POLITIKA odmeňujeme  v spolupráci s naším partnerom na  reklamné plochy a PR články čiastkou  od 10 do 100 EUR.

Vaše TIPY do DENNÍKa POLITIKA zasielajte na email: TIPYdoDENNIKA@dennikpolitika.sk  alebo formou SMS na 0950 857 893

NECENZUROVANÉ SPRÁVY ALEBO BULVÁR – prečítajte si, čo je DENNÍK POLITIKA – TU

DENNÍK POLITIKA vznikol ako projekt skupiny nezávislých novinárov a podnikateľov s cieľom zaplniť medzeru na mediálnom trhu a poskytovať správy v takej podobe, ako boli prijaté. V praxi to znamená, že prijatá správa sa nekomentuje (ak sa nejedná o komentár), ale sa podáva v tej podobe, ako bola získaná. Nechávame na čitateľovi, aby si vytvoril svoj vlastný názor. Správy necenzurujeme a necenzurujeme a ani nelimitujeme diskusiu. V tomto sme na európskom mediálnom trhu ako jediní, čo je tvrdenie, ktoré môžeme spoľahlivo dokázať. Veríme totiž, že sloboda slova je absolútna a nie relatívna, ako to je zakotvené v trestnom zákone takmer všetkých európskych krajín, vrátane Slovenska. Ak niekto zaručuje slobodu slova, ale obmedzuje ju tým, že tresce prejavy neznášanlivosti, útoky na inú rasu, náboženstvo, či etnickú skupinu – vlastne tú deklarovanú slobodu slova ruší. Kto totiž určuje ČO JE NEZNÁŠANLIVOSŤ a ČO JE ÚTOK NA INÚ ETNICKÚ SKUPINU? Zase len niekto konkrétny a robí to po línii svojich záujmov.

Poskytujeme priestor KAŽDÉMU, každej politickej strane – a čitatelia si určite všimli, že v tomto nerobíme rozdiel. Môže niekoho nahnevať, že dávame priestor niekomu, kto kritizuje jeho postoje, ale na druhej strane dáme priestor aj na reakciu, či na vlastný príspevok. Doteraz sme ešte NIKOHO neodmietli.

Vieme o tom, že náš denník nie je pre každého. Z tohto predpokladu sme aj vychádzali. Nie každý si chce myšlienky a správy utrieďovať sám. Sú ľudia, čo potrebujú spriaznenosť a pocit spolupatričnosti. DENNÍK POLITIKA je však pre týchto ľudí sklamaním. Poskytuje priestor pre každého a je jednak VÝBEROM informácií z celého sveta a na druhej strane FÓROM na vyjadrovanie pre čitateľov.

Ak sa niekomu zdá, že informácie, ktoré uverejňujeme sú nepravdivé, zavádzajúce a zbytočne škandalózne – mimo realitu, na to máme jednu odpoveď: Môže sa stať aj to. Tak ako všade inde, aj my máme rôzne zdroje informácií, externých spolupracovníkov a chyba sa môže stať. Na druhej strane uverejňujeme informácie, ktoré neuverejní NIKTO a to preto, že má strach alebo sa snaží ich zamlčať.

Čitatelia určite vedia o existencii WIKILEAKS. Jedná sa o sumár neuveriteľne znejúcich faktov a mnoho ľudí tieto informácie nikdy nevidelo. Môžu im veriť a nemusia, nič menej tieto informácie existujú a veľmi pravdepodobne sú aj pravdivé.

Pravda zvykne bolieť najviac. To je fakt, s ktorým sme počítali pri tvorbe nášho denníka, ale práve v tomto sme sa rozhodli nespraviť ústupok a presadzovať nezávislé informovanie a slobodu slova.

Na záver:

Chcete nám pomôcť skvalitniť a zlepšiť DENNÍK POLITIKA? Chcete nám pomôcť informovať verejnosť NESTRANNE, SLOBODNE A NEZÁVISLE ešte lepšie?

Uvítame pomoc stálych prekladateľov (angličtina, francúzština, španielčina, ruština, nemčina, prípadne aj iné jazyky), tvorcov videí, grafikov, informačných analytikov, autorov článkov, programátorov, študentov žurnalistiky, novinárov, jazykových korektorov/korektorky, proste každého, kto chce nejakým rozumným spôsobom zlepšiť obsah DENNÍKA POLITIKA.

Ozvite sa nám na:

redakcia@dennikpolitika.sk

alebo na FB

Zdroj: TU

Loading…

 

 

 

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Váľaju sa ako prasce v miliónoch od štátu ale ako a na čo ich míňajú ?

Ktorí politici berú milióny na svoje strany ale nedali na pamätník okupácie 21. augusta 1968 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *