Home / EKONOMIKA / Informatika / Ako si vybrať kvalitnú náplň do tlačiarne?

Ako si vybrať kvalitnú náplň do tlačiarne?

Tlačiareň dnes využívame dennodenne. Kedysi ju vlastnil len málokto a keď sme potrebovali niečo vytlačiť, museli sme si to ísť dať vytlačiť na špecializované miesta, ktoré boli vybavené tými najkvalitnejšími tlačiarňami. Doba sa však zmenila a v súčasnosti nájdeme len málo domácnosti, ktoré by nemali kvalitnú tlačiareň.

Ako si však vyberať kvalitnú náplň do tlačiarne?

Laserové a atramentové tlačiarne

Na trhu s tlačiarňami kedysi jasne dominovali atramentové tlačiarne, v súčasnosti im dokážu plnohodnotne konkurovať aj laserové tlačiarne. Ak si nie ste istý, akú tlačiareň máte, určite si to pred kúpou nových kvalitných náplní zistite. V ponuke tonerov nájdete kvalitné laserové tonery, ale aj atramentové tonery. Atramentové tonery nemôžete vložiť do laserovej tlačiarne a platí to aj opačne.

Originálne tonery od značiek vyrábajúcich tlačiarne

Kvalitné tonery nájdete jednoznačne v ponuke originálnych tonerov. Vyrábajú ich totiž svetoznáme značky tlačiarní ako napríklad HP, Samsung, Konica Minolta a podobné. Pri originálnych toneroch však počítajte s vyššími cenami. Vzhľadom na to, že ich vyrábajú tie isté firmy čo aj tlačiarne, môžete očakávať, že si zaplatíte aj za značku (branding).

Ak chcete kvalitné tonery a nevadí vám priplatiť si za značku, tak tým pádom vám odporúčame originálne tonery. Pozor ale, ak máte tlačiareň značky HP, kúpte si dobré náplne do tlačiarne HP.

Kompatibilné tonery

Sú kvalitou veľmi podobné tým originálnym, len sú podstatne lacnejšie, čo z nich robí jednotku na trhu. Originálne tonery kupujú predovšetkým firmy, ktoré potrebujú vo firemných tlačiarniach 120% spoľahlivosť tlače. V domácich tlačiarniach postačia aj klasické kompatibilné tonery.

Stretnúť sa môžete ešte aj s renovovanými tonermi. Ak ale požadujete vysokú kvalitu tlače, renovované (repasované) tonery vás pravdepodobne neoslovia. Zo všetkých ponúkaných tonerov sú totiž najmenej kvalitné. Ak ale často netlačíte, môžete si kúpiť aj takéto tonery.

INZERCIA. Zdroj foto: TU

 

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Úradu na ochranu osobných údajov chýbajú ľudia aj financie, kým v Európe je táto problematika prioritou

Úrad na ochranu osobných údajov nie je aktuálne schopný dosiahnuť úroveň dozoru nad ochranou osobných údajov, ku ktorej je Slovenská republika zaviazaná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *