Home / SVET / Škandináviu a Pobaltie sužuje búrka Dennis, Nórsko uzavrelo viacero ciest (video)

Škandináviu a Pobaltie sužuje búrka Dennis, Nórsko uzavrelo viacero ciest (video)

17.2.2020 (Webnoviny.sk) – V Nórsku v pondelok z dôvodu silného vetra a dažďa pozatvárali viacero ciest a horských priechodov, zatiaľ čo juhozápadné dánske mesto Kolding a jeho okolie sú zaplavené. Na svedomí to má búrka Dennis, ktorá naďalej vyčíňa v Európe. V Estónsku je bez elektriny okolo 1 200 domácností, informovala tlačová agentúra Baltic News Service.

Búrka Dennis, ktorá začala bičovať Európu cez víkend, spôsobila rozsiahle komplikácie v doprave naprieč kontinentom a má potenciál napáchať ešte väčšie škody ako búrka Ciara z predchádzajúceho víkendu. Zo Škandinávie ani Pobaltia napriek tomu zatiaľ nehlásili žiadne obete. V Anglicku si však prírodný živel v sobotu vyžiadal najmenej dve obete.

Obyvatelia západného Anglicka a častí Walesu sa v pondelok stále spamätávajú z dôsledkov búrky, ktorá cez víkend zaplavila tamojšie cesty, železnice, domy aj firmy. Sprevádzal ju vietor s rýchlosťou viac než 145 kilometrov za hodinu a v niektorých oblastiach so sebou priniesla až do 150 milimetrov zrážok.

Viac k témam: búrka Dennis
Zdroj: Webnoviny.sk – Škandináviu a Pobaltie sužuje búrka Dennis, Nórsko uzavrelo viacero ciest (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *