Home / EKONOMIKA / Informatika / Zdravíme, sme OurMine, aj Facebook sa dá heknúť. Skupina upozornila na nedostatočnú bezpečnosť

Zdravíme, sme OurMine, aj Facebook sa dá heknúť. Skupina upozornila na nedostatočnú bezpečnosť

8.2.2020 (Webnoviny.sk) – Hekerská skupina OurMine v piatok popoludní napadla profily spoločnosti Facebook na Twitteri a Instagrame. „Zdravíme, sme OurMine. Aj Facebook sa dá heknúť, no majú lepšie zabezpečenie ako Twitter,“ napísali na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

Na účty Facebooku a Messengera na službe Instagram zas zverejnili logo OurMine. Oficiálnu webstránku Facebooku z útoku vynechali. Twitter potvrdil, že tretia strana napadla účty, ktoré následne ihneď zablokovali a už sú opäť pod kontrolou Facebooku.

Skupina tvrdí, že prostredníctvom svojich útokov chce poukázať na nedostatočnú kybernetickú bezpečnosť. V januári napadla desiatky profilov tímov Národnej ligy v americkom futbale (NFL).

Skupina sídli v Dubaji a v minulosti sa jej podarilo preniknúť aj do účtov výkonného riaditeľa spoločnosti Twitter Jacka Dorseyho, generálneho riaditeľa Googlu Sundara Pichaia či firemných účtov Netflixu alebo ESPN.

Viac k témam: hackeri, kybernetické hrozby, kybernetický útok
Zdroj: Webnoviny.sk – Zdravíme, sme OurMine, aj Facebook sa dá heknúť. Skupina upozornila na nedostatočnú bezpečnosť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Úradu na ochranu osobných údajov chýbajú ľudia aj financie, kým v Európe je táto problematika prioritou

Úrad na ochranu osobných údajov nie je aktuálne schopný dosiahnuť úroveň dozoru nad ochranou osobných údajov, ku ktorej je Slovenská republika zaviazaná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *