Home / POLITIKA / Greenblatt kritizuje Abbasa: Teraz je čas ukázať pravdu!

Greenblatt kritizuje Abbasa: Teraz je čas ukázať pravdu!

Bývalý americký vyslanec na Blízkom východe tvrdo skritizoval Abbása, za odmietnutie Trumpovho mierového plánu, ktorý mal palestínskym Arabom priniesť lepšiu budúcnosť.

Bývalý vyslanec pre Blízky východ USA Jason Greenblatt v noci na nedeľu kritizoval predsedu Palestínskej samosprávy (PA) Mahmúd Abbás, ktorý v prejave na stretnutí Ligy arabských štátov v Káhire odmietol mierový plán Trumpovej administratívy.

‚President Abbás prehovoril k Lige arabských štátov / odsúdil plán, ktorého cieľom je vytvoriť pre Palestínčanov jasnú budúcnosť, ale ani raz nehovoril o tom najväčšom probléme Palestínčanov – Iránom financovaných teroristoch – Hamasu a Palestínsky islamský džihád, ktorí Palestínčanom a Izraelčanom spôsobujú ohromné ​​utrpenie. Teraz je čas ukázať pravdu! ‚Tweetoval Greenblatt.

Abbás vo svojom sobotňajšom prejave komentoval ‚dohodu storočia‘ amerického prezidenta Donalda Trumpa a povedal: ‚Bol som prekvapený Trumpovým oznámením mierovej dohody. Američania mi volali a povedali mi, že mi Trump chce tú dohodu poslať, aby som si ju mohol prečítať. Odmietol som. Pokúsili sa ma niekoľkokrát dostať k telefónu. Odmietol som. ‚

‚Podľa tohto plánu bude nerozdelený Jeruzalem hlavným mestom Izraela a tiež mešita Al Aqsa bude podliehať rozdeleniu podľa harmonogramu k modlitbám. Pokiaľ ide o Al Aqsa, oni napísali ‚Chrámová hora‘. Jeden deň by sa tam modlili oni (Židia) a ďalší deň zas my, ‚dodal.

Abbás zdôraznil, že ‚tento plán priamo odmieta a nebude v histórii zapísaný ako ten, kto predal Jeruzalem.‘

Greenblatt, ktorý v septembri odstúpil zo svojho postu, bol súčasťou tímu vedeného Jaredom Kushner, ktorý pripravoval celý mierový plán pre Blízky východ.

Minulý týždeň skritizoval predstaviteľov PA, ktorí celý mierový plán odmietli, ani ho dokonca nevideli.

‚Ako typické, odmietnutie niečoho, čo ste nevideli, neochotní konať racionálne / profesionálne, nerealistické požiadavky, ktoré sa nikdy nenaplnia, nikdy nepremýšľajú o vlastných Palestíncoch a zlepšenie ich životov. Aká škoda, že konajú tak neprofesionálnym spôsobom. Palestínčania si zaslúžia niečo oveľa lepšie! ‚Tweetovala Greenblatt.

Zdroj: Arutz Sheva – Israel National News

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prezidentka Čaputová je z východu nadšená, v Prešove navštívila evanjelické gymnázium či prieskumný prápor (foto)

Prezidentka sa stretla aj s členmi umeleckého súboru Divadla Alexandra Duchnoviča.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *