Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Agentúra S&P potvrdila rating Hyundai Kia na stupni BBB+ so stabilným výhľadom

Agentúra S&P potvrdila rating Hyundai Kia na stupni BBB+ so stabilným výhľadom

22.1.2020 (Webnoviny.sk) – Medzinárodná ratingová agentúra S&P Global Ratings potvrdila juhokórejskej automobilovej skupine Hyundai Kia dlhodobý emisný rating na stupni BBB+ so stabilným výhľadom.

Geopolitické napätie

Globálny predaj ľahkých vozidiel podľa agentúry v rokoch 2020 a 2021 pravdepodobne nebude rásť, keďže slabá aktivita priemyslu a geopolitické napätie poškodzujú spotrebiteľskú dôveru, hlavne v USA, Číne a Európe.

Avšak S&P očakáva, že obrat hospodárenia skupiny Hyundai Kia, ktorý sa začal vlani, bude v rokoch 2020 a 2021 pokračovať.

Rastúci podiel vozidiel SUV

Zloženie predaja juhokórejských automobiliek by sa podľa agentúry malo naďalej zlepšovať, predovšetkým vďaka rastúcemu podielu vozidiel SUV.

„Predpokladáme, že skupina Hyundai Kia si v najbližších 12 až 18 mesiacoch udrží svoje postavenie na trhu, keďže profituje zo svojej dobrej geografickej diverzity,“ uviedla agentúra.

Agresívne iniciatívy redukcie nákladov v celkovej sume 34,5 bil. juhokórejských wonov (KRW) v najbližších piatich rokoch podľa S&P tiež trochu pomôžu pri zotavovaní ziskovosti.

Viac k témam: emisný rating, rating
Zdroj: Webnoviny.sk – Agentúra S&P potvrdila rating Hyundai Kia na stupni BBB+ so stabilným výhľadom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *