Home / šport / Futbal / Cyperský futbalový rozhodca sa stal terčom bombového útoku, jeho kolegovia vstúpili do štrajku

Cyperský futbalový rozhodca sa stal terčom bombového útoku, jeho kolegovia vstúpili do štrajku

17.1.2020 (Webnoviny.sk) – Cyperský futbalový rozhodca Andreas Constantinou sa stal terčom bombového útoku. V jeho aute v noci zo štvrtka na piatok vybuchla nálož a spôsobila značné škody. Ďalší rozhodcovia v reakcii na tento trestuhodný čin vstúpili do štrajku a zápasy najvyššej súťaže odložili na neurčito.

Vedenie cyperského futbalu odsúdilo útok na auto Constantinua a označilo ho za „akt terorizmu, ktorý vyvoláva strach a poškodzuje šport.“

Asociácia futbalových rozhodcov na Cypre dlhodobo kritizuje podmienky pre arbitrov, ale aj športových novinárov v tejto krajine. Funkcionárov obvinila z nečinnosti, ktorá vedie k útokom, aký sa aktuálne odohral na auto jedného z rozhodcov. Európska futbalová únia v súčasnosti vyšetruje cyperský futbal z možného ovplyvňovania výsledkov, ktoré sa má týkať troch zápasov druhej najvyššej súťaže ako aj súbojov domáceho pohára.

Prezident Nicos Anastasiades v tejto súvislosti vyzval na rýchlu očistu cyperského športu od podobných nešvárov. „Nebudeme už tolerovať tieto kriminálne elementy, ktoré nemajú nič spoločné so športom a špinia meno cyperského futbalu aj celej krajiny,“ vyhlásil Nicos Anastasiades.

Viac k témam: bomba, rozhodca
Zdroj: Webnoviny.sk – Cyperský futbalový rozhodca sa stal terčom bombového útoku, jeho kolegovia vstúpili do štrajku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *