Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Volkswagen dosiahol rekordný predaj aj napriek zmenšujúcim sa trhom s autami

Volkswagen dosiahol rekordný predaj aj napriek zmenšujúcim sa trhom s autami

15.1.2020 (Webnoviny.sk) – Nemecký koncern Volkswagen v minulom roku dosiahol rekordný predaj. Automobilka zákazníkom vo svete dodala 10,97 mil. vozidiel. Išlo o rast z úrovne 10,83 mil. áut v roku 2018, kedy bol Volkswagen výrobcom áut s najväčším globálnym predajom.

Toyota na treťom mieste

Za ním nasledovali aliancia Renault-Nissan-Mitsubishi a japonská spoločnosť Toyota, hoci aliancia bola mierne pred Volkswagenom, ak sa do celkového odbytu nezarátali nákladné vozidlá.

Aliancia RenaultNissan-Mitsubishi zverejní vlaňajší predaj na budúci týždeň. Toyota v decembri odhadovala, že jej celkový predaj za rok 2019 bude 10,72 mil. automobilov, čo by znamenalo, že zostane za Volkswagenom.

Zmenšujúci sa trh s autami

Nemecký koncern vlani dokázal zvýšiť predaj napriek zmenšujúcim sa trhom s autami. Znamená to, že firma zväčšila svoj trhový podiel. Odbyt nemeckej skupiny v minulom roku podporili silné výsledky na domácom trhu, v USA a Brazílii, hoci predaj v ázijsko-tichomorskom regióne oslabil.

Koncern pôsobí aj na Slovensku. Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako 5,5 milióna vozidiel. Je pilierom slovenského exportu, najväčším súkromným zamestnávateľom v krajine a spolu so svojimi zamestnancami aj najväčším prispievateľom do verejných rozpočtov. Spoločnosť preinvestovala na Slovensku od svojho vzniku už vyše 4,5 mld. eur.

Viac k témam: predaj áut, rekord
Zdroj: Webnoviny.sk – Volkswagen dosiahol rekordný predaj aj napriek zmenšujúcim sa trhom s autami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *