Home / POLITIKA / Šokujúce zistenie: Irán bude mať dostatok uránu, aby zostrojil jadrovú bombu za 1 rok

Šokujúce zistenie: Irán bude mať dostatok uránu, aby zostrojil jadrovú bombu za 1 rok

IDF prezentovala vláde zistenia svojich spravodajských služieb: Irán bude mať dostatok uránu na jadrovú bombu za 1 rok a raketu schopnú ju niesť za dva.

V utorok ráno prezentovalo vojenské spravodajstvo IDF svoje pravidelné spravodajské informácie politickému grémiu.

Táto prezentácia bola, kvôli zabitiu iránskeho generála Qassema Soleimaniho americkým útokom v Iraku, oneskorená o týždeň.

Riaditeľstvo vojenských spravodajských služieb sa domnieva, že Irán pokračuje v nastavenom tempe a je schopný do jedného roka získať dostatok materiálu na výrobu jednej jadrovej bomby. Výroba strely schopnej niesť takúto bombu bude trvať ďalšie dva roky.

Na severnej fronte IDF odhaduje, že Sýria bude aj naďalej úrodnou pôdou pre cezhraničné boje, Turecko bude naďalej zaberať ďalšie územia Sýrie a Rusko bude pokračovať vo svojom usadzovaní sa v tejto krajine.

Podľa rovnakých odhadov bude sa musieť v budúcom roku Assadov režim rozhodnúť o budúcnosti iránskej prítomnosti v Sýrii.

Pokiaľ ide o Libanon, politická nestabilita bude pravdepodobne v dôsledku ekonomických problémov pokračovať a Hizballáh bude aj naďalej budovať svoj arzenál proti Izraelu. Odhaduje sa, že Libanon sa bude tiež musieť rozhodnúť o svojom postoji k iránskemu vplyvu a budúcnosti iránskeho projektu presných rakiet na jeho území.

Pokiaľ ide o Gazu, hodnotenie spravodajstva hovorí o prechode k pokoju, nie však z lásky k Izraelu, ale z pohľadu ekonomických úvah v prospech občanov Gazy. IDF poukázala na významné zlepšenie života obyvateľov daných zvýšenými dodávkami elektriny, čistej vody, zvýšením množstva dostupných liekov atď.

Spravodajské hodnotenia naznačujú oddelenie vyjednávania o zlepšení kvality života pre obyvateľov Gazy a riešenie otázky väzňov a nezvestných osôb držaných teroristami v Gaze. Správa tiež hovorí, že Hamas vojnu síce nechce, ale na druhej strane nie je možné povedať, že by bol úplne zastrašený.

Zdroj: Arutz Sheva – Israel National News

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dobré vzťahy s Ruskom? Najskôr o 50 rokov, vraví expremiér Dzurinda

Podľa bývalého slovenského premiéra to bude trvať tak, ako vysporiadanie vzťahov medzi NSR a NDR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *