Home / SVET / Buckinghamský palác je rozhodnutím Meghan a Harryho zronený, kráľovná nepríjemne zaskočená

Buckinghamský palác je rozhodnutím Meghan a Harryho zronený, kráľovná nepríjemne zaskočená

9.1.2020 (Webnoviny.sk) – Buckinghamský palác je „zronený“ rozhodnutím vojvodkyne Meghan a princa Harryho, ktorí v stredu oznámili, že sa chcú postupne oslobodiť od povinností vyplývajúcich z ich príslušnosti ku kráľovskej rodine. Vo štvrtok to uviedol dlhoročný spravodajca britskej BBC z Buckinghamského paláca Jonny Dymond, ktorý je považovaný za najväčšieho znalca problematiky kráľovskej rodiny.

Kráľovná bola oznámením mladého sympatického páru „nepríjemne zaskočená“, uvádza tiež Dymond. Hoci Harry a Meghan týmto smerom údajne uvažovali už dlhšie, kráľovská rodina sa domnievala, že tieto úvahy a rozhovory sú zatiaľ len „v úplne úvodnej fáze“.

Chcú byť finančne nezávislí

Ako Meghan a Harry napísali v stanovisku, ktoré zverejnili v stredu večer, chcú odstúpiť z pozície „vyššie postavených členov kráľovskej rodiny“.

„Po mnohých mesiacoch zvažovania a interných diskusií sme sa rozhodli, že tento rok začneme s prechodom k progresívnej novej role v rámci tejto (kráľovskej – pozn. SITA) inštitúcie. Plánujeme odstúpiť ako ´vyššie postavení´ členovia kráľovskej rodiny a pracovať na tom, aby sme sa stali finančne nezávislí, popri čom budeme naďalej plne podporovať jej veličenstvo kráľovnú,“ napísali.

Do úvahy prichádza Kanada

Meghan s Harrym zároveň oznámili, že chcú odteraz svoj čas deliť medzi Britániu a Severnú Ameriku. V britských médiách sa následne rozhorela živá debata, či Severnou Amerikou mysleli USA alebo Kanadu. Za USA hovorí okrem iného to, že Meghan odtiaľ, konkrétne z Los Angeles, pochádza.

Podľa niektorých médií je však pravdepodobnejšie, že sa chcú Meghan a Harry čiastočne presťahovať skôr do Kanady, kde celkom nedávno strávili šesť týždňov a svoj pobyt v tejto krajine si nevedeli vynachváliť. Najpravdepodobnejšou destináciou by v takomto prípade mohlo byť Toronto, kde Meghan v minulosti sedem rokov žila a pracovala.

Viac k témam: Buckinghamský palác, kráľovská rodina
Zdroj: Webnoviny.sk – Buckinghamský palác je rozhodnutím Meghan a Harryho zronený, kráľovná nepríjemne zaskočená © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putin nie je dosť ľahkomyseľný na to, aby zaútočil na členskú krajinu NATO, myslí si poľský minister obrany

Poľsko nebude vylučovať žiadne scenáre, pokiaľ ide o vyslanie vojakov na Ukrajinu, najmä preto, že to pomáha vytvárať situáciu, keď si Putin nie je istý, čo urobí Západ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *