Home / EKONOMIKA / Amazon v Seredi začal s náborom ľudí na zimnú sezónu, vytvoril už stovky dočasných pozícií

Amazon v Seredi začal s náborom ľudí na zimnú sezónu, vytvoril už stovky dočasných pozícií

25.11.2019 (Webnoviny.sk) – Spoločnosť Amazon začala s každoročným náborom ľudí pre aktuálnu vianočnú sezónu a nasledujúce mesiace. Vo svojom reverznom logistickom centre v Seredi už zamestnala viac ako 700 dočasne pridelených zamestnancov. Ako informovala firma, nábor pokračuje do konca novembra 2019. „Sme nadšení, že sme v našom reverznom logistickom centre v Seredi prijali už 700 ľudí, ktorí nám pomôžu poskytnúť výnimočnú nákupnú skúsenosť našim zákazníkom počas vianočných sviatkov a nasledujúcich mesiacov. Nakoľko v regióne neustále rastieme, stovky dočasných pozícií sa v roku 2020 stanú pozíciami na trvalý pracovný pomer,“ uviedol riaditeľ centra v Seredi Radek Stegbauer.

Nefinančné zamestnanecké výhody

Rovnako ako stáli zamestnanci reverzného centra v Seredi, tak aj dočasne pridelení pracovníci, získajú mzdu, ktorá sa začína od úrovne 5,50 eura (pre vstupné pozície) a mesačný bonus až do výšky 20 % z hodinovej mzdy za individuálnu dochádzku a produktivitu. Takisto môžu užívať aj nefinančné zamestnanecké výhody, akými sú napríklad príspevok na zvozovú dopravu do práce a z práce na vybratých trasách.

Amazon pracovníkom ponúka aj možnosť kariérneho rastu a umožňuje im rozvíjať sa a pripravovať sa aj na manažérske pozície. Len v roku 2018 bolo v interných štruktúrach spoločnosti povýšených viac ako 120 zamestnancov.

Neprevzaté zásielky z Európy

Americká technologická spoločnosť Amazon otvorila v Seredi v okrese Galanta najväčšie reverzné logistické centrum pre svoj rovnomenný globálny internetový obchod pred dvomi rokmi. Do Serede prichádzajú neprevzaté alebo zákazníkmi vrátené zásielky z celej Európy.

Logistické centrum zaberá plochu 64 000 metrov štvorcových a je vybavené najvyspelejšími technológiami a riešeniami. Americký technologický gigant pôsobí na Slovensku od roku 2011, kedy otvoril svoju korporátnu kanceláriu v Bratislave. Celkovo Amazon na Slovensku zamestnáva 2 600 pracovníkov.

Zdroj: Webnoviny.sk – Amazon v Seredi začal s náborom ľudí na zimnú sezónu, vytvoril už stovky dočasných pozícií © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Úrad špeciálnej prokuratúry splnil svoje poslanie, prokuratúra sa však bez neho zaobíde, myslí si Remeta (video)

Krajské prokuratúry sú podľa bratislavského krajského prokurátora plne vybavené na to, aby postihovali trestnú činnosť v kompetencii ÚŠP.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *