Home / Nezaradené / Holandský parlament: ‚Nebudeme pomáhať Palestínskej samospráve, financujú teroristov‘

Holandský parlament: ‚Nebudeme pomáhať Palestínskej samospráve, financujú teroristov‘

Holandský parlament odhlasoval zastavenie pomoci Palestínskej samospráve, kvôli platbám teroristom.

 

Holandský parlament odhlasoval zastavenie všetky pomoci Palestínskej samospráve a pri tom sa odvolával na platby, ktoré Palestínska samospráva prevádza odsúdeným teroristom a ich rodinám.

Vo vysvetlení svojho rozhodnutia holandskí zákonodarcovia napísali, že sú proti akýmkoľvek peniazom plateným Palestínskej samospráve, pretože sú si vedomí, že sa niektoré z týchto prostriedkov používajú na platenie mesačných štipendií teroristom a ich rodinám. Toto je pre Palestínsku samosprávu druhé ťažko predstaviteľné rozhodnutie.

Včera sa holandskí zákonodarcovia rozhodli, že budú kontaktovať zákonodarcov EÚ a otvoria prípad, aby bolo uzákonené, že označovanie izraelských produktov je v porovnaní s inými oblasťami konfliktu diskriminačné.

Holandský parlament súhlasil s označovaním izraelských produktov podľa nových právnych predpisov EÚ len vtedy, ak budú takto označované aj všetky iné produkcie v konfliktných oblastiach.

Podľa Yisrael Hayo bol tento zákon pretlačený lobovaním kresťansko-sionistických skupín. Izraelský veľvyslanec v Holandsku toto rozhodnutie ocenil: Dúfam, že sa celá EÚ bude riadiť holandským príkladom, minimálne potom, že Holandsko nebude označovať izraelský tovar.

Zdroj: Arutz Sheva – Israel National News

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ťažká dilema Petra Pellegriniho

Blížia sa prezidentské voľby a podľa prieskumov verejnej mienky má Pellegrini veľkú šancu, že v …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *