Home / šport / Cyklistika / Na výstave lega v Madride sa objavil aj Peter Sagan zo stavebnice v životnej veľkosti

Na výstave lega v Madride sa objavil aj Peter Sagan zo stavebnice v životnej veľkosti

19.11.2019 (Webnoviny.sk) – Supervojak Kapitán America, niekdajší americký prezident Barack Obama, ale aj verná kópia pádu Berlínskeho múru či 11 metrov dlhá a tri metre široká replika lode – legendárneho Titanicu.

To všetko sa zväčša v mierke jedna k jednej dá vidieť na najväčšej európskej výstave lega v španielskej metropole Madrid. Najnovší prírastok do jedinečnej galérie pripomínajúcej Legoland v anglickom Windsore je slovenský športový fenomén Peter Sagan.

V životnej veľkosti

Celosvetovo známy cyklista je zhotovený v životnej veľkosti v dúhovom drese určenom pre majstra sveta, ktorý v nedávnej minulosti nosil tri roky po sebe.

„Na to, aby utvorili verný obraz jeho obrovských lýtok, plnej brady a životnej veľkosti 180 cm, použili 70 000 kúskov lega. Vznikol z toho veľmi realistický model,“ informuje špecializovaný portál cyclist.co.uk.

Lego Sagan

Zároveň pripomína, že to nie je po prvý raz, čo bol cyklista predmetom výroby z celosvetovo populárnej dánskej stavebnice. V roku 2015 vytvorili z lega šampióna Tour de France Chrisa Frooma, manažéra víťazného družstva Sky Davea Brailsforda a rovnako aj ich tímový autobus.

Zatiaľ čo kolekcia z roku 2015 nikdy nebola v predaji, súčasný Sagan z Madridu sa dá kúpiť, resp. zhotoviť. Je totiž vyrobený iba z klasických kúskov lega. „Upozorňujeme však, že ak si chcete vyrobiť vlastnú verziu ´Lego Sagan´, budete musieť rátať s cenou 70 000 kúskov lega,“ upozorňuje portál cyclist.co.uk.

Viac k témam: Titanic, výstava
Zdroj: Webnoviny.sk – Na výstave lega v Madride sa objavil aj Peter Sagan zo stavebnice v životnej veľkosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan musí v Taliansku podstúpiť na operáciu, trápia ho problémy so srdcom

Operácia môže nabúrať Saganove plány počas Olympijských hier v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *