Home / SVET / Video: Oblasť Tokia bičoval tajfún Faxai, narušil dopravu a spôsobil škody

Video: Oblasť Tokia bičoval tajfún Faxai, narušil dopravu a spôsobil škody

9.9.2019 (Webnoviny.sk) – Tokijskou metropolitnou oblasťou sa v pondelok ráno prehnal tajfún Faxai, ktorý narušil dopravu, spôsobil škody a výpadky elektriny. Ako informoval hovorca vlády Jošihide Suga, vyžiadal si tiež jedného mŕtveho. Najmenej 30 ľudí utrpelo v prefektúrach Čiba, Kanagawa a Šizuoka zranenia, píše tlačová agentúra Kyodo.

V dôsledku tajfúnu pozastavili prevádzku železníc i metra a tokijské letiská tiež zrušili lety. Faxai, ktorý sprevádzal silný vietor a prudký dážď, si tiež vyžiadal škody spôsobené padajúcimi stromami či letiacimi predmetmi, povedal Suga. Ako tiež uviedol, bez elektriny skončilo približne 900-tisíc odberateľov.

Japonská meteorologická agentúra informovala, že sa tajfún ešte ráno presunul nad Tichý oceán, pričom pevninu opustil severovýchodne od Tokia. Sprevádzal ho pritom vietor s rýchlosťou 40 metrov za sekundu, pričom v nárazoch dosahoval až 55 metrov za sekundu.

Agentúra zároveň varovala pred zosuvmi pôdy a záplavami, ktoré by sa mohli objaviť po silnom daždi. Kyodo informovala, že za uplynulých 24 hodín v meste Izu v prefektúre Šizuoka napadalo viac ako 440 milimetrov zrážok.

Viac k témam: tajfún, tajfún Faxai, Tokio
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Oblasť Tokia bičoval tajfún Faxai, narušil dopravu a spôsobil škody © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Šéf Ukrajinskej bezpečnostnej služby priznáva vražednú kampaň proti spolupracovníkom Kremľa

Oficiálne sa k tomu nepriznáme. Zároveň však môžem ponúknuť niektoré podrobnosti, uviedol Vasyl Maľuk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *