Home / šport / Futbal / Chelsea si v súboji o pohár Premier League verí

Chelsea si v súboji o pohár Premier League verí

Tammy Abraham, mladý hráč Chelsea si myslí, že jeho klub má v boji o titul Premier League šancu.

Stojí si za tým aj napriek náročnému štartu pod taktovkou Franka Lamparda. Chelsea totiž s Lampardom na čele prehrala už dva zápasy po tom, čo Abraham minul penaltu a daroval tak víťazstvo Super Cup-u hráčom Liverpoolu. Napriek výsledku v Istanbule a porážke 4:0 v zápase proti Manchestru United v otváracej časti Premier League mladý Abraham stále verí, že tím si na metódy Lamparda pomaly zvyká. 

Sezóna sa len začala

Víťazi Európskej ligy minulú sezónu skončili o 26 bodov za Manchesterom City a o 25 bodov za Liverpoolom. Abraham hovorí, že Chelsea dokáže premeniť svoj potenciál a svoje sľuby na body, čo by určite zmenilo aj stávkovanie na futbal. Začať by vraj chceli zápasom proti Leicesteru, kde môžu začať skutočne zbierať body.

(pozn. red. zápas skončil 1:1, viac na https://extra.bet365.com/news/sk/Futbal/Europska-liga/hrdy-lampard-ocakava-uspechy). Abraham tiež povedal, že veľa hráčov z tímu už rozumie spôsobu, akým by podľa Lamparda mali hrať a pokúsili sa to ukázať už počas zápasu proti Liverpoolu. Tam však vyprodukovali len náznaky toho, čoho sú naozaj schopní. Pokračuje tým, že pre iné tímy sú hrozbou – sú dobrí defenzívne i v útokoch. Podľa jeho slov na tom len musia stavať. Na každom tréningu i zápase sa podľa vlastných slov stretáva s obrovskou podporou. Hovorí tiež, že hoci úvod nevyšiel podľa predstáv, je pred nimi ešte dlhá sezóna a dôležité zápasy. 

Hráči v Chelsea si kryjú chrbát

Abrahamov štart len odráža jeho potrebu opätovnej adaptácie na život späť v Premier League, do ktorej sa vrátil po úspešnom angažmá v Aston Villa. Útočník prežíval ťažšie chvíle snáď len keď sa mu nepodarilo využiť skvelú príležitosť v nadstavenom čase, kedy Adrián zastavil jeho penaltu. Abraham k tomu povedal len toľko, že sa považuje za človeka, ktorý si v prípade penált verí. Už minulú sezónu ich mal niekoľko a všetky boli veľmi dôležité. Nanešťastie mu však nevyšla jedna z tých pre Chelsea najpodstatnejších. Teraz vraj ide len o to, ako sa k tomu sám postaví – musí držať hlavu hore. Veľké ďakujem však vyjadril aj svojmu tímu, nakoľko jeho spoluhráči mu neúspech vôbec nedali pocítiť – práve naopak. Všetci ho objali a povedali, že aj ten najlepší hráč minie a poučí sa z toho. Abraham tiež verí, že za nimi stoja aj ich vlastní fanúšikovia, ktorí napriek výslednému skóre vidia snahu a výkon. Dúfa, že ich budú podporovať aj naďalej a oni im zato vrátia úspechy v podobe vyhratých zápasov a bodov. 

(pe)

PRarticle

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred dvomi rokmi Joselu fandil hráčom Realu Madrid z tribúny, teraz poslal tím dvomi gólmi do finále Ligy majstrov

Real Madrid bol v semifinálovej odvete LM proti Bayernu Mníchov na pokraji vypadnutia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *