Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Automobilka KIA v Žilinskom kraji neplánuje prepúšťať, ale snaží sa zlepšiť pracovné podmienky

Automobilka KIA v Žilinskom kraji neplánuje prepúšťať, ale snaží sa zlepšiť pracovné podmienky

20.8.2019 (Webnoviny.sk) – Najväčší zamestnávateľ v Žilinskom kraji KIA Motors Slovakia neplánuje v blízkej budúcnosti prepúšťať zamestnancov zo svojho závodu v Tepličke nad Váhom.

Chcú zlepšiť pracovné podmienky

Podľa slov hovorcu automobilky Jána Žgravčáka sa, práve naopak, snažia zlepšiť pracovné podmienky. „Čísla aktuálne nehovoria o tom, že by nás možná hospodárska kríza zasahovala. U nás je priorita udržania zamestnanosti, neplánujeme prepúšťať,“ uviedol pre agentúru SITA.

KIA Motors Slovakia v závode v Tepličke nad Váhom, prepustila na začiatku tohto roka 27 zamestnancov z aktuálneho počtu 3 800. Ako uviedla, dôvodom bol klesajúci záujem o vozidlá s naftovým motorom a museli optimalizovať miesto pri výrobných linkách v hale.

Konflikt s odborármi

V januári sa však zamestnanci automobilky na sociálnych sieťach vyjadrili, že na výpoveď neboli vopred upozornení a všetko sa odohralo v pomerne krátkom čase. KIA sa tak dostala do konfliktu s odborármi, ktorí tvrdili že porušili Zákonník práce.

Porušená mala byť najmä podmienka, že automobilka zamestnancom neponúkla inú prácu a obvinená bola aj z diskriminácie, že prepustila zamestnancov na základe národnosti. Podľa zákona totiž mali uprednostniť slovenských zamestnancov.

Viac k témam: Kia Motors Slovakia, prepúšťanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Automobilka KIA v Žilinskom kraji neplánuje prepúšťať, ale snaží sa zlepšiť pracovné podmienky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *