Home / šport / Hokej / Stümpel ešte nezavesil korčule na klinec, predstaví sa v druholigovom Žiari nad Hronom

Stümpel ešte nezavesil korčule na klinec, predstaví sa v druholigovom Žiari nad Hronom

9.8.2019 (Webnoviny.sk) – Je hokejový majster sveta z Göteborgu 2002, v zámorskej NHL odohral spolu s play-off viac ako tisíc zápasov a teraz ho bude možné sledovať v druholigovom Žiari nad Hronom.

Úplne nový štadión

Skúsený Jozef Stümpel ešte nezavesil korčule na klinec a aj vo veku 47 rokov má chuť bojovať na ľade a baviť fanúšikov. Informáciu priniesol regionálny portál Promo Sport.

Jozef Stümpel zostáva v súťaži, v ktorej absolvoval predchádzajúce dva ročníky. Nebude však pôsobiť v rodnej Nitre v tíme HK 96, ale o niekoľko desiatok kilometrov vzdialenom Žiari nad Hronom. „Prichádza na úplne nový zimný štadión, aby pomohol k veľkému návratu hokeja a naplneniu cieľa, ktorým je postup do 1. ligy,“ referuje Promo Sport.

Jozef Stümpel hral v kanadsko-americkej NHL v rokoch 1992 až 2008. Počas tohto obdobia pôsobil v Bostone Bruins, Los Angeles Kings a Floride Panthers. V základnej časti absolvoval 957 duelov s bilanciou 196 gólov a 481 asistencií, v play-off pridal ďalších 55 štartov (6+24).

Kariéru neukončil ani Jágr

Na klubovej úrovni hral aj v KHL, Česku, Fínsku a Nemecku, vo vlasti okrem rodnej Nitry aj za Slovan Bratislava, Trenčín a Liptovský Mikuláš. V reprezentačnom drese odohral Stümpel spolu 106 stretnutí a dosiahol v nich 22 presných zásahov.

Zaujímavosťou je, že kariéru ešte neukončil ani jeho rovesník Jaromír Jágr, ktorý je len o päť mesiacov starší. Má teda tiež 47 rokov ako Stümpel, na novú sezónu sa pripravuje v rodnom Kladne s extraligovým mužstvom, ktorého je vlastníkom.

Viac k témam: NHL, Žiar nad Hronom
Zdroj: Webnoviny.sk – Stümpel ešte nezavesil korčule na klinec, predstaví sa v druholigovom Žiari nad Hronom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Košice zvíťazili nad Spišiakmi a vyrovnali stav semifinálovej série, rozhodne siedmy zápas

Košičania v šiestom zápase predviedli veľkú psychickú odolnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *