Home / Bulvárne / KOČNER a KOTLEBA mohli PRACOVAŤ pre TAJNÚ službu. Znie to absurdne?

KOČNER a KOTLEBA mohli PRACOVAŤ pre TAJNÚ službu. Znie to absurdne?

Kočnerov kamarát a firemný spoločník Štefan Agh na špecializovanom súde v Pezinku včera (24.7.2019) porozprával zaujímavé veci. Napríklad, že Kočnera pozná od začiatku deväťdesiatych rokov, no nemôže povedať viac, lebo by mohlo ísť o utajovanú skutočnosť. Píše vo svojom najnovšom komentári Dag Daniš TU

Daniš v svojom komentári uviedol, že „Kočnerov kamarát a firemný spoločník Štefan Agh na súde porozprával zaujímavé veci. Napríklad, že Kočnera pozná od začiatku deväťdesiatych rokov, no nemôže povedať viac, lebo by mohlo ísť o utajovanú skutočnosť. Túto formuláciu zvyknú používať príslušníci tajných služieb (aktívni aj bývalí)“

Daniš pri svojom tvrdení, prečo Marián Kočner podľa neho je alebo bol agentom slovenskej tajnej služby  vychádza z včerajšieho vyhlásenia Agha pred súdom v spojení s jedným faktom. Tým faktom podľa Daniša je objektívna skutočnosť, že obhajcom Kočnera je advokát Marek Para, ktorý bol/je aj advokátom Ivana Lexu /exšéf SIS/ a bol/je advokátom Lališa /šéf bratislavskej mafiánskej skupiny pod prezývkou sýkorky/. 

Pri používaní obdobnej logiky akú použil Dag Daniš vo svojom komentári by sme nakoniec mohli „tvrdiť,“ že Marián Kotleba mohol pracovať alebo pracuje pre tajnú službu.

Ako sme k tomu mohli dospieť ? Nuž jednoduchým spôsobom Danišovej logiky. František Polák je advokát a zároveň je bývalý policajným vyšetrovateľ a bývalý siskár.

Advokát Polák zastupoval mafiánskeho bosa  Mikuláša Černáka a aj poslanca ĽSNS Stanislava Mizíka. A Stanislav Mizík je členom partaje Mariána Kotlebu. Znamená spojitosť advokáta Poláka s tým koho zastupoval/zastupuje to, že „Marián Kotleba pracoval alebo pracuje pre tajnú službu?“ Nie.  

Logika komentára Daniša zlyháva na nepochopení základnej funkcie advokáta. Ľudia sa totiž často snažia vybrať si svojho právnika podľa rôznych kritérií a najčastejšie si chcú ľudia vybrať na svoje zastupovanie „najlepšieho právnika,“ aby ich obhajoval.

Klienti advokáta tak môžu byť úplne rozdielni a spája ich len ich „najlepší“ advokát. Pri použití Danišovej logiky ad absurdum nakoniec Daniš môže najbližšie napísať, že najlepší chirurg – lekár z Kramárov pracoval/pracuje pre tajnú službu. Prečo? Nuž lekár z Kramárov operoval jedného mafiána, dvoch šéfom SIS a jedného ministra. Znie to logicky alebo nelogicky? V štýle prepájania logiky D. Daniša možno aj logicky áno. Že áno?

Považujem tak komentár Daga Daniša, ktorý si môžu čitatelia DENNÍKa POLITIKA  prečítať v úplnom znení TU za nie celkom korektný, dosť absurdný a nie celkom koshér  s princípmi novinárskej etiky.

Marian Zaboj

politický komentátor

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Váľaju sa ako prasce v miliónoch od štátu ale ako a na čo ich míňajú ?

Ktorí politici berú milióny na svoje strany ale nedali na pamätník okupácie 21. augusta 1968 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *