Home / EKONOMIKA / Bankovníctvo / Hodnota bitcoinu klesla o dvanásť percent, šéfa Fed-u znepokojil plán kryptomeny Facebooku

Hodnota bitcoinu klesla o dvanásť percent, šéfa Fed-u znepokojil plán kryptomeny Facebooku

11.7.2019 (Webnoviny.sk) – Digitálna mena bitcoin oslabuje po tom, ako šéf amerického Federálneho rezervného systému (Fed) Jerome Powell vyjadril obavy v súvislosti s plánmi Facebooku vytvoriť kryptomenu Libra.

Bitcoin, ktorý v tomto roku zažil prudký rast, vo štvrtok podľa údajov stránky CoinDesk klesol o 12 percent na približne 11 300 USD za kus. Informoval o tom portál cnbc.com.

Len pred dvomi týždňami bitcoin dosiahol 17-mesačné maximum nad úrovňou 13 tisíc USD. Digitálna mena však začala klesať po tom, ako Powell uviedol, že má „vážne obavy“ pre plán Facebooku vytvoriť svoju kryptomenu.

Libra vyvoláva vážne obavy v súvislosti so súkromím, praním špinavých peňazí, ochranou spotrebiteľov, finančnou stabilitou,“ povedal šéf Fed-u v stredu vo výbore amerického Kongresu. „Ide o znepokojenia, ktoré by sa mali dôkladne a verejne riešiť,“ dodal.

(1 EUR = 1,1220 USD)

Viac k témam: bitcoin, facebook, FED americký Federálny rezervný systém, kryptomeny
Zdroj: Webnoviny.sk – Hodnota bitcoinu klesla o dvanásť percent, šéfa Fed-u znepokojil plán kryptomeny Facebooku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dolár mierne oslabil oproti jenu aj voči euru, Fed zrejme zníži svoju hlavnú úrokovú sadzbu

Oproti japonskému jenu dolár klesol na 107,88 JPY/USD z piatkovej úrovne 107,90 JPY/USD.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *