Home / šport / KHL / Vedenie KHL potvrdilo problémy Slovana Bratislava, rozpis zápasov pripravuje v dvoch verziách

Vedenie KHL potvrdilo problémy Slovana Bratislava, rozpis zápasov pripravuje v dvoch verziách

MOSKVA 15. mája (WebNoviny.sk) – Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v stredu popoludní potvrdilo problém so slovenským klubom HC Slovan Bratislava a jeho prípadným štartom v nasledujúcej sezóne tejto nadnárodnej súťaže.

Partner nechce pokryť dlhy klubu

„Kontinentálna hokejová liga bola v kontakte so Slovanom v súvislosti s účasťou klubu v nasledujúcej sezóne. Viceprezident Juraj Široký mladší niekoľkokrát ubezpečil KHL, že Slovan nájde investora a tím bude v lige pokračovať, ale to sa nestalo. Zároveň súčasný partner klubu je pripravený pokračovať s financovaním Slovana, ale nechce pokryť dlhy klubu, ktoré vznikli neefektívnym vedením. Všetky dlhy sú tiež veľkou prekážkou v získaní nového partnera. K dnešnému dňu klub spoľahlivo nedeklaroval, že má zabezpečené financie potrebné pre účasť v KHL 2019/2020. Liga pokračuje v komunikácii s každým klubom, aby sme vyriešili vzniknuté problémy. Rozpis zápasov teraz pripravujeme vo dvoch verziách – so Slovanom aj bez neho,“ uvádza sa v stanovisku, ktoré tlačové oddelenie KHL poskytlo agentúre SITA. Už v utorok ruské médiá priniesli správu, že budúcnosť Slovana v KHL je vážne ohrozená.

V závere apríla vedenie slovenského klubu zverejnilo správu, že sa mu podarilo získať investora z Česka. Ten mal pomôcť splatiť „belasým“ vyše miliónový dlh hlavnému mestu za nájom, aby naďalej mohol hrať na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Financovanie  by ho vyšlo viac

Takisto sa mal podieľať významnou mierou na vykrytí nie malého rozpočtu potrebného na účinkovanie klubu v nadnárodnej súťaži s ruským riadením. Vďaka novému investorovi mal Slovan vyrovnať dlhy voči hráčom.

„Máme dobrú správu, že pokračujeme v KHL. Podarilo sa nám dohodnúť zmluvu, ktorú dnes podpisujeme s investorom, ktorého sme tak dlho naháňali. Informoval som o tom primátora Bratislavy Matúša Valla. Vyrovnáme náš dlh a otvoríme našu budúcu spoluprácu. Priorita je pre nás vyplatiť hráčov. Prvé peniaze, ktoré investor pošle, budú použité na vyplatenie hráčov, aby sme mohli poskladať nové mužstvo čím skôr, keďže je pokročilý čas na skladanie tímu pre KHL,“ uviedol pre RTVS člen predstavenstva HC Slovan Bratislava Juraj Široký ml. v pondelok 29. apríla.

Podľa ruského Sport-Expressu si avizovaný nový sponzor zrátal, že financovanie klubu by ho vyšlo na viac, ako predpokladal. V súvislosti s tým Slovan údajne nedodal potrebné dokumenty vedeniu KHL v určenom termíne. Liga definitívu o Slovane zatiaľ neprijala, tá by mala padnúť najneskôr 29. mája počas zasadnutia Rady riaditeľov KHL.

Viac k témam: HC Slovan Bratislava, KHL Kontinentálna hokejová liga, Slovan v KHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Vedenie KHL potvrdilo problémy Slovana Bratislava, rozpis zápasov pripravuje v dvoch verziách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Adam Liška ostáva v KHL, predĺžil zmluvu so Severstaľom Čerepovec

Bratislavský rodák pôsobí v Čerepovci od leta 2019. V KHL hral aj v sezóne 2018/2019, vtedy vo farbách Slovana Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *