Home / KULTÚRA / Film a TV / Vo veku 97 rokov zomrela Doris Day, patrila medzi najpopulárnejšie herečky

Vo veku 97 rokov zomrela Doris Day, patrila medzi najpopulárnejšie herečky

LOS ANGELES 13. mája (WebNoviny.sk) – Vo veku 97 rokov zomrela americká herečka a speváčka Doris Day. Jej nadácia Doris Day Animal Foundation potvrdila, že naposledy vydýchla v pondelok v ranných hodinách vo svojom dome v Carmel Valley v Kalifornii v kruhu najbližších.

Day mala na svoj vek výborné zdravie, až kým nedávno nedostala vážny zápal pľúc, ktorý sa skončil jej smrťou,“ uviedla nadácia v stanovisku.

Doris Day

…vlastným menom Doris Mary Ann Kappelhoff, patrila v 50. a 60. rokoch medzi najpopulárnejšie herečky. Zahrala si v 39 filmoch, medzi ktorými sú napríklad Muž, ktorý vedel priveľa (1956), Učiteľkin miláčik (1958) či Nočný rozhovor (1959).

Za výkon v poslednom menovanom ju nominovali na Oscara. Na konte má štyri Zlaté glóbusy vrátane Ceny Cecila B. DeMilla za celoživotné dielo z roku 1989, a tiež cenu Grammy za celoživotné dielo.

Ako speváčka vydala viac než dvadsať albumov, pričom viaceré z nich boli zároveň soundtrackmi snímok, v ktorých si zahrala. Venovala sa tiež ochrane zvierat.

Viac k témam: úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Vo veku 97 rokov zomrela Doris Day, patrila medzi najpopulárnejšie herečky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zomrel režisér humoristických programov Stanislav Gurka, smúti za ním aj Rasťo Piško

Podľa scenára Stanislava Gurku vzniklo viacero filmov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *