Home / EKONOMIKA / U.S. Steel Košice čelí vyššej cene za prácu, preto pristúpil k sérii úsporných opatrení

U.S. Steel Košice čelí vyššej cene za prácu, preto pristúpil k sérii úsporných opatrení

KOŠICE 3.mája (WebNoviny.sk) – V spoločnosti U.S.Steel Košice (USSK) museli pristúpiť k celej sérii úsporných opatrení po tom, ako sa od začiatku mája tohto roka opätovne zvýšili príplatky pre zamestnancov za prácu v noci, v sobotu a v nedeľu.  Pre agentúru SITA to uviedol hovorca USSK Ján Bača.

„Príplatky za prácu v noci a cez víkendy boli vždy súčasťou našej kolektívnej zmluvy. Práve preto je zlé, ak sa politici zamerajú na vyriešenie problémov vo firmách a zanedbávajú pritom vytváranie dobrého podnikateľského prostredia. Vstúpili tým veľmi rázne do krehkého prostredia, ktoré sa tvorí roky a veľmi citlivo reaguje na zmeny na trhu,“ informoval Bača.

Príplatky za prácu v noci a cez víkend

Ako dodal, popri vysokých cenách energií na Slovensku a masívnych importoch dampovanej ocele teraz čelí firma aj vyššej cene práce.

Od začiatku mája sa pre zamestnancov opäť zvýšili príplatky za prácu v noci, v sobotu a nedeľu. Po ich minuloročnom náraste ide o druhú etapu zvýšenia týchto príplatkov. Príplatok za nočnú prácu pri nerizikovom zamestnaní stúpa z 30 % na 40 % zo sumy minimálneho hodinového zárobku, teda aktuálne z 0,90 eura na 1,20 eura.

V prípade rizikovej práce ide o zvýšenie z 35 % na 50 % zo sumy minimálnej hodinovej mzdy, čo je nárast z 1,05 eura na 1,50 eura. Ak sa u zamestnávateľa pracuje prevažne v noci, v kolektívnej zmluve alebo v pracovnej zmluve je možné dohodnúť aj nižší príplatok za prácu v noci, od mája tohto roka najmenej však vo výške 35 % zo sumy minimálnej hodinovej mzdy, teda najmenej v sume 1,05 eura.

Takáto výnimka sa však vzťahuje len na zamestnanca, ktorý nevykonáva rizikovú prácu. V pracovnej zmluve je možné dohodnúť takýto nižší príplatok len vtedy, keď u zamestnávateľa nepôsobia odbory, a ak zamestnávateľ mal v predošlom roku menej ako 20 zamestnancov.

Zmeny od začiatku mája

Príplatok za prácu v sobotu sa od mája tohto roka zvyšuje z 25 % na 50 % zo sumy minimálnej hodinovej mzdy. Ide o nárast z 0,75 eura na 1,50 eura. Ak sa u zamestnávateľa pravidelne pracuje v sobotu, v kolektívnej zmluve alebo v pracovnej zmluve bude možné dohodnúť aj nižší príplatok za prácu v sobotu, od mája tohto roka aspoň v sume 45 % z minimálnej hodinovej mzdy, teda v sume 1,35 eura.

V pracovnej zmluve je možné dohodnúť takýto nižší príplatok len vtedy, keď u zamestnávateľa nepôsobia odbory a ak zamestnávateľ mal v predošlom roku menej ako 20 zamestnancov.

Vyššie príplatky majú zamestnanci od začiatku mája aj za prácu v nedeľu. Tieto príplatky sa zvyšujú z 50 % na 100 % minimálneho hodinového zárobku, teda z 1,50 eura na 2,99 eura.

Ak sa u zamestnávateľa pravidelne pracuje v nedeľu, v kolektívnej zmluve alebo v pracovnej zmluve bude možné dohodnúť aj nižší príplatok za prácu v nedeľu, od mája tohto roka najmenej vo výške 90 % z minimálnej hodinovej mzdy (2,69 eura). V pracovnej zmluve je pritom možné dohodnúť takýto nižší príplatok len vtedy, keď u zamestnávateľa nepôsobia odbory a ak zamestnávateľ mal v predošlom roku menej ako 20 zamestnancov.

Viac k témam: nočné príplatky, U.S. Steel
Zdroj: Webnoviny.sk – U.S. Steel Košice čelí vyššej cene za prácu, preto pristúpil k sérii úsporných opatrení © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Jeden komentár

  1. Rudolf Weinberger

    Ešte sa len trh „nadýchol a zakašľal“ a už sú na svete restriktivne opatrenia v oblasti nákladov a to práve na mzdy zamestnancov, ktoré v štruktúre nákladov USSK tvoria ani nie celých 10%! Brutto marža USSK na tone predajnej oceli tvorí cca. 40% a každý rok idú na plnú kapacitu výroby, kde 1.a 4.Q sú cyklicky slabšie. Priemerná realizovaná cena bola v 1.Q. 596, – €/t predajnej ocele a kapacita výroby išla na 96%! Na 2.Q.ponizili ceny o cca. 15€/t, ale trh je presyteny poklesom priemyselnej výroby a nie importami z „neekologickych a neferovych oblasti“. Štátne subvencie, Memoranda a neuplatnie dodatočného zdanenia za ekológiu, „monopolno-dominantné“ postavenie na trhu SR/oblasť EU viedli k neumernemu navysovaniu platov a premnozenia postov tzv. „TOP manažérov“, na úkor strednej triedy radových zamestnancov a robotníkov.
    Každoročne sa zisk pohybuje v stamilionyoch Eur a koľko bol deklarovaný od roku 2001-2005(prázdniny v sume 500mil USD) a potom smiešne sumy až po posledné roky, kvôli úveru na investíciu a uzávierkam voči bankám a USSK sro Košice, nie USS USA! (ta s kosickou sro nemá nič finančné, uctovne a nepreberá právne záväzky) USS Services Ltd USA je v roli správcu a USS manažérove platy sa refunduju.
    Naozajstná kríza bola v rokoch 1998-2000,keď bola tona ocele za 400-500 DM a aj vtedy išli VSŽ na plnú kapacitu, mzdy s premiami boli nekratene a zamestnancov bolo 15000 v hutníckej časti a ďalšie tisíce v ostatných častiach holdingu VSŽ !!!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *