Home / SVET / Milície zadržali sto vojakov Líbyjskej národnej armády, ktorej veliteľ nariadil obsadiť Tripolis

Milície zadržali sto vojakov Líbyjskej národnej armády, ktorej veliteľ nariadil obsadiť Tripolis

BENGÁZI 6. apríla (WebNoviny.sk) – Milície na západe Líbye v piatok zaútočili na jednotky Líbyjskej národnej armády (LNA), ktorej veliteľ Chalífa Haftar predtým nariadil obsadiť hlavné mesto Tripolis. Podarilo sa im tiež zadržať sto vojakov LNS a vykonať letecký útok na jednu z jej pozícií.

V piatok zasadala za zatvorenými dverami aj Bezpečnostná rada Organizácie Spojených národov, ktorá vyzvala obe strany na zastavenie násilia. Najnovšie nepokoje sa objavili deň po tom, ako do krajiny pricestoval generálny tajomník OSN António Guterres, ktorý na tlačovej konferencii uviedol, že problémy v krajine nemožno riešiť vojenskou cestou.

„Opúšťam Líbyu s ťažkým srdcom a veľkým znepokojením,“ povedal novinárom na letisku krátko po tom, ako sa v piatok stretol s Haftarom.

Vodca LNA predtým vojakom prikázal, aby do hlavného mesta prišli v pokoji a použili zbrane len proti tým, „ktorí vyhľadávajú nespravodlivosť a uprednostňujú konfrontáciu a boj“. Jednotkám tiež zakázal strieľať na civilistov či neozbrojených ľudí.

Viac k témam: armáda, Líbya, vojaci
Zdroj: Webnoviny.sk – Milície zadržali sto vojakov Líbyjskej národnej armády, ktorej veliteľ nariadil obsadiť Tripolis © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Burkina Faso pozastavila vysielanie BBC a Hlasu Ameriky v krajine, dôvodom sú správy o masovom zabíjaní civilistov

Obe rozhlasové stanice majú v Burkine Faso pozastavenú činnosť na dva týždne a ostatné médiá dostali varovanie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *