Home / Bulvárne / Otvorený LIST PREMIÉRovi PELLEGRINImu a ministrovi Lajčákovi

Otvorený LIST PREMIÉRovi PELLEGRINImu a ministrovi Lajčákovi

Čo ma k tomuto počinu a žiadosti privádza? Porovnanie môjho bytu s príslušenstvom s letiskami na Sliači a v Kuchyni. Beriem to ako analógiu a verím, že som prvý, komu prišla na rozum takáto pre mňa rovnako užitočná myšlienka. Takže si vyhradzujem právo prvého miesta v poradovníku. A samozrejme, tým aj čo najrýchlejšie vybavenie mojej žiadosti.

Náš veľký vojenský brat chce, aby sme mali lepšie modernejšie vojenské letiská s dostatočne dlhými a širokými pristávacími dráhami, pretože náš štát to potrebuje (Verím, že ruské rakety, ktoré sem potom namieri náš bývalý veľký brat, nebudú mať nukleárne hlavice a zničia iba pristávacie dráhy! Takže obyvatelia v okolí letiska i môjho bydliska nebudú žiť v strachu.). A ja si chcem zase zmodernizovať a vynoviť svoj byt, Nechcem ho zatiaľ zväčšovať a rozširovať iba lacno a priemerne vynoviť. Oprava ako oprava, alebo modernizácia ako modernizácia!!! Náš veľký brat nám dáva iba tak zadarmo, ako nám obaja v titulku spomínaní páni politici stále tvrdia, na opravu letísk 105 miliónov euro. Vraj za nič! Len na to, aby tu mohli pristávať veľké vojenské lietadlá! Aj ja si chcem zmodernizovať svoj byt na reprezentačný, len tak, aby som okrem mojich známych mohol privítať aj veľké návštevy, ako napríklad náš premiér či minister, ak samozrejme budú chcieť prísť na pohár dobrého vínka zo Chateau Belá. Ale najmä si chcem aj vybudovať parkovisko aj pre ostatných obyvateľov ulice, A to za väčšinu, prepokladám až 65-75 % zo sumy 1 milión euro pretože návštevy na našej ulici nad Palisádmi v Bratislave nemajú kde zaparkovať. A to vďaka vyhovujúcej parkovacej politike iba pre centrálnejšie položené oblasti Starého mesta, my domáci staromešťania nad Palisádmi nenájdem často krát miesto, pretože nám tu odstavujú autá všetci prišelci nielen z Bratislavy, ale z celého Slovenska, ktorí tu odstavia svoje tátoše na celý pracovný týždeň. A bývalým starostom Mestského úradu Staré mesto naše parkovacie problémy nechceli chodiť a zatiaľ ani novej starostke Aufrichtovej nechodia po rozume.

Vychádzam z toho, že náš štát vedie sociálna demokracia s dvoma sociálne tváriacimi sa  koaličníkmi, so silným sociálnym programom. A pokiaľ viem, sociálne strany pomáhajú občanom. Preto Vás žiadam pán premiér a pán minister, ako občan Vami vedeného sociálneho štátu, o 1 milión Euro daru, z daru len tak pre nič za nič (Neviem, či mám pekné oči? Možno, ale sám sa chváliť nechcem.). Verím, že nebudete odo mňa chcieť zakomponovať do zmluvy nič, čo by ma mohlo obmedzovať (napríklad, že na dobré vínko budete chodiť ku mne týždeň, čo týždeň – pán premiér, raz ročne stačí.). Rovnako ako náš veľký vojenský brat, ako stále zdôrazňujete bude iba z času na čas pristávať s vojenskými leteckými obrákmi. Práve naopak, tým, že budú môcť ku mne prísť návštevy bez parkovacieho problému a pomôcť mi v domácnosti, mi zlepšíte kvalitu života. A tento aspekt stále zdôrazňujete!!!

Myslím si, že ak mi z daru pri sume 105 miliónov dáte iba 1 milión € (slovom iba jeden milión €), nepoškodím slovenskú finančnú situáciu. Veď vravíte, že naša ekonomika je úspešná a veľmi dobre rastie, takže sa určite bez jedného darovaného milióna Euro zaobídete a nikto to ani len nepocíti rovnako, ako vždy pri častých províziách, tunelovaní a úplatkoch. Sľubujem, že všetko vyúčtujem do centa a to čo mi zostane, rozdám všetkým sestričkám a ostatným pracovníkom  v štátnych nemocniciach.

Na záver ešte raz, aby ste sa páni premiér a pán minister nepomýlili. Žiadam Vás po zaplatení 105 miliónov Euro od nášho veľkého vojenského brata, ktoré dostanete, aby ste mi obratom po doručení tejto veľkej sumy poslali menej ako percento, presnejšie iba 1 milión euro. Z doktríny strany SMER to pán premiér, v ktorej ste podpredsedom, vyplýva, aby ste pomáhali sociálne slabším, obyvateľom a pracujúcim.

Verím pán premiér, že vyhoviete mojej žiadosti a nebudete argumentovať, že to sú peniaze slovenských daňových poplatníkov, čo nie sú. Keďže nám to daruje pre nič, za nič náš maxi zadĺžený veľký vojenský brat ako štátu len tak pre pekné oči, ako tvrdíte, o rovnakú zhovievavosť žiadam aj Vás pán premiér Pellegrini.

Vopred ďakujem za zhovievavosť a kladné vybavenie mojej žiadosti ako prvého v poradovníku.

Držím Vám palce, aby ste dovládli do konca volebného obdobia a dokázali ste vybaviť moju žiadosť.

S úctou

Pavel Jacz

 

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Váľaju sa ako prasce v miliónoch od štátu ale ako a na čo ich míňajú ?

Ktorí politici berú milióny na svoje strany ale nedali na pamätník okupácie 21. augusta 1968 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *