Home / SLOVENSKO / Prezident Kiska vyjadril úprimnú sústrasť Hrnkovi a blízkym obetí leteckého nešťastia v Etiópii

Prezident Kiska vyjadril úprimnú sústrasť Hrnkovi a blízkym obetí leteckého nešťastia v Etiópii

BRATISLAVA 10. marca (WebNoviny.sk) – Prezident Andrej Kiska v nedeľu vyjadril úprimnú sústrasť rodinám obetí, ktoré prišli o život pri havárii lietadla v Etiópii. Menovite kondoloval poslancovi za SNS Antonovi Hrnkovi, ktorému pri nešťastí zomrela manželka, dcéra aj syn.

Medzi obeťami bola Hrnkova rodina

„Asi sa nedá slovami popísať utrpenie, ktorým prechádza rodina, keď náhle zomrie blízky človek. O čo väčší žiaľ musí prežiť človek, keď mu takto náhle a tragicky zomrie manželka a dve deti,“ uviedol Kiska v sústrastnom vyhlásení. Prezident kondoloval aj všetkým blízkym štvrtej obete zo Slovenska a pozostalým, ktorí pri tejto nehode stratili blízkeho človeka.

Medzi obeťami leteckého nešťastia v Etiópii sú manželka, dcéra a syn poslanca za Slovenskú národnú stranu Antona Hrnka. Hrnko to v nedeľu sám oznámil na sociálnej sieti. Ministerstvo zahraničia potvrdilo, že medzi obeťami boli aj štyria Slováci.

Havária po štarte

Pri havárii zahynuli všetci cestujúci aj členovia posádky lietadla typu Boeing 737 spoločnosti Ethiopian Airlines. V lietadle bolo 157 ľudí, z toho 149 pasažierov a osem členov posádky.

Cestujúci pochádzali z 33 rôznych krajín. Let ET302 smeroval z Addis Abeby do kenskej metropoly Nairobi, havaroval šesť minút po štarte zhruba 50 kilometrov na juh od Addis Abeby. Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa.

Viac k témam: prezident Slovenskej republiky, SNS Slovenská národná strana
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezident Kiska vyjadril úprimnú sústrasť Hrnkovi a blízkym obetí leteckého nešťastia v Etiópii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *