Home / šport / Ostatné športy / Petra Vlhová sa na štart kombinácie postaví s číslom 11, najväčšie problémy jej robí dĺžka lyží

Petra Vlhová sa na štart kombinácie postaví s číslom 11, najväčšie problémy jej robí dĺžka lyží

AARE 7. februára (WebNoviny.sk) – Číslo 11 bude mať slovenská reprezentantka Petra Vlhová na štarte alpskej kombinácie, ktorá bude jej prvým súťažným vystúpením na majstrovstvách sveta v zjazdovom lyžovaní vo švédskom Aare.

Dovedna 35 pretekárok v piatok absolvuje tradičnú kombináciu zjazdu a slalomového kola, chýbať bude najväčšia favoritka Mikaela Shiffrinová. Suverénna líderka Svetového pohára sa po zisku zlata v super G sústredí už len na obrovský slalom a slalom.

Z tréningov má dobrý pocit

Na štarte nebude ani úradujúca olympijská víťazka Michelle Gisinová, ktorá je zranená a do Švédska ani necestovala. S jednotkou pôjde na trať americká legenda Lindsey Vonnová, vopred však avizovala, že absolvuje len zjazdovú časť kombinácie v rámci tréningu na nedeľňajší zjazd. Pätnástku bude mať obhajkyňa zlatej medaily zo St. Moritzu 2017 Švajčiarka Wendy Holdenerová, Češka Ester Ledecká pôjde s tridsiatkou.

Prvýkrát som stála na dlhých lyžiach od minulého leta. Dávala som si pozor, ale nebála som sa. Užívala som si tréningy, mám z nich dobrý pocit,“ uviedla Petra Vlhová po meraných tréningoch zjazdu v Aare. „Najväčšie problémy mi robila dĺžka lyží. Úplne inak sa točí na týchto lyžiach, oblúk je iný ako v slalome, je dlhý. Všeobecne to nie je ťažký zjazd, ale sú tam miesta, kde si treba dať pozor,“ doplnila svoje poznatky z tréningu najrýchlejšej disciplíny.

Nerieši reči o favoritke

Dvadsaťtriročná Liptáčka nepodcenila ani slalomovú prípravu na kombináciu. „Slalom som trénovala po každom tréningu zjazdu, aby som sa rýchlejšie adaptovala na rýchlu zmenu v kombinačných pretekoch,“ podotkla zverenkyňa Livia Magoniho.

Na otázku, či sa považuje za jednu z favoritiek, odpovedala: „Ide o to, aby mi vyšiel zjazd a potom aj slalomová jazda. Neriešim reči, či som favoritka alebo nie. Skoncentrujem sa čo najlepšie a potom sa uvidí, čo z toho bude.

Zjazdárska časť ženskej kombinácie v Aare má v piatok začiatok o 11.00 h. Slalomové kolo, po ktorom sa budú rozdeľovať medaily, príde na rad o 16.15 h.

Viac o téme —> MS v zjazdovom lyžovaní 2019

Viac k témam: Aare, majstrovstvá sveta (MS) v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Petra Vlhová sa na štart kombinácie postaví s číslom 11, najväčšie problémy jej robí dĺžka lyží © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *