Home / šport / Ostatné športy / Bežkyne na lyžiach Procházková a Klementová neprešli kvalifikáciou šprintu v Dráždaňoch

Bežkyne na lyžiach Procházková a Klementová neprešli kvalifikáciou šprintu v Dráždaňoch

DRÁŽĎANY 12. januára (WebNoviny.sk) – Slovenské reprezentantky Alena Procházková a Barbora Klementová neuspeli v sobotňajšej kvalifikácii šprintu voľnou technikou (1,6 km) v rámci pretekov Svetového pohára v behu na lyžiach v nemeckých Drážďanoch.

Tridsaťštyriročná Procházková obsadila 43. priečku s odstupom 16,55 s na najrýchlejšiu Švédku Hannu Falkovú. Jej o desať rokov mladšia krajanka finišovala na 51. pozícii s mankom 26,50 s.

Do vyraďovacej časti, ktorá je na programe od 13.20 h, postúpilo tridsať najlepších z 52 štartujúcich žien. Na mestskej šprintérskej trati v blízkosti rieky Labe súťažia v sobotu aj muži, ale bez slovenskej účasti.

Svetový pohár v behu na lyžiach

Drážďany, Nemecko, sobota

Šprint žien na 1,6 km voľnou technikou – kvalifikácia: 1. Hanna Falková (Švéd) 3:41,85 min, 2. Sophie Caldwellová (USA) 0,49 s, 3. Stina Nilssonová (Švéd.) +0,90, … 43. Alena Procházková +16,55 , 51. Barbora Klementová (obe SR) +26,50

Viac k témam: beh na lyžiach
Zdroj: Webnoviny.sk – Bežkyne na lyžiach Procházková a Klementová neprešli kvalifikáciou šprintu v Dráždaňoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *