Home / SVET / Pilota a navigátora spadnutej stíhačky Mirage 2000D vyhlásila francúzska armáda za mŕtvych

Pilota a navigátora spadnutej stíhačky Mirage 2000D vyhlásila francúzska armáda za mŕtvych

PARÍŽ 11. januára (WebNoviny.sk) – Francúzska armáda vyhlásila dvoch členov posádky stíhačky, ktorá spadla v stredu počas cvičného letu neďaleko hraníc so Švajčiarskom, za mŕtvych. Stroj Mirage 2000D zmizol z radaru počas snehovej búrky.

Po pilotovi a navigátorovi pátralo v horskej oblasti viac ako sto záchranárov, policajtov a ďalších ľudí. Armáda vo štvrtok uviedla, že pilot Baptiste Chirie, ktorý mal za sebou 24 vojnových misií a navigátor Audrey Michelon, ktorý prežil 97 vojnových misií, zomreli. Zatiaľ nezverejnili, čo spôsobilo pád lietadla.

Regionálna televízia France 3 predtým informovala, že trosky stíhačky objavili v ťažko dostupnej horskej oblasti vo výške viac ako tisíc metrov nad morom.

Ministerka obrany Florence Parly a šéf francúzskeho letectva Philippe Lavigne sa v piatok plánujú stretnúť na leteckej základni v Nancy – Ochey s rodinami zosnulých a tamojšími pilotmi.

Viac k témam: francúzska armáda, stíhačka Mirage 2000D
Zdroj: Webnoviny.sk – Pilota a navigátora spadnutej stíhačky Mirage 2000D vyhlásila francúzska armáda za mŕtvych © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Z vojenského letiska na okupovanom Kryme hlásia výbuchy

Moskvou dosadená okupačná vláda na Kryme neskôr oznámila uzatvorenie diaľnice spájajúcej Džankoj s obcou Pobiedne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *