Home / EKONOMIKA / Informatika / Internetový predajca Amazon prekonal firmu Microsoft a stal sa najhodnotnejšou firmou v USA

Internetový predajca Amazon prekonal firmu Microsoft a stal sa najhodnotnejšou firmou v USA

SAN FRANCISCO 8. januára (WebNoviny.sk) – Americký internetový predajca Amazon prekonal softvérovú firmu Microsoft a stal sa najhodnotnejšou verejne obchodovateľnou spoločnosťou v USA.

Jeho akcie stúpli

Poradie sa zmenilo v pondelok, kedy akcie Amazonu stúpli o 3 percentá na 1 629,51 USD za kus, čo zvýšilo trhovú hodnotu spoločnosti na 797 mld. USD. Akcie Microsoftu pritom posilnili iba o necelé jedno percento na 102,06 USD za kus, čo znamená, že trhová hodnota softvérovej firmy dosiahla 784 mld. USD.

Amazon sa tak prvýkrát stal najdrahšou americkou firmou a ukončil krátky návrat Microsoftu na prvú priečku po tom, ako v závere novembra predbehol technologickú spoločnosť Apple.

Zmenu poradia najhodnotnejších firiem vyvolali rastúce obavy z toho, že obchodná vojna administratívy amerického prezidenta Donada Trumpa s Čínou a zvyšujúce sa úrokové sadzby zabrzdia svetovú ekonomiku.

Apple potvrdil najhoršie obavy

V takomto prípade by sa pravdepodobné spomalil rast firiem v technologickom odvetví a ďalších sektoroch, ktoré generujú podstatnú časť svojich príjmov mimo USA.

Apple minulý týždeň potvrdil najhoršie obavy časti investorov, keď upozornil, že slabý dopyt po iPhonoch, predovšetkým v Číne, spôsobil, že za posledný kvartál roku 2018 vykáže tržby, ktoré budú výrazne nižšie, ako predpokladalo vedenie firmy a analytici v odvetví.

(1 EUR = 1,1445 USD)

Viac k témam: Amazon, Apple, Microsoft
Zdroj: Webnoviny.sk – Internetový predajca Amazon prekonal firmu Microsoft a stal sa najhodnotnejšou firmou v USA © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Úradu na ochranu osobných údajov chýbajú ľudia aj financie, kým v Európe je táto problematika prioritou

Úrad na ochranu osobných údajov nie je aktuálne schopný dosiahnuť úroveň dozoru nad ochranou osobných údajov, ku ktorej je Slovenská republika zaviazaná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *