Home / EKONOMIKA / Mäso a mäsové výrobky zdražejú, dôvodom aj ceny energií a príplatky za nočnú prácu

Mäso a mäsové výrobky zdražejú, dôvodom aj ceny energií a príplatky za nočnú prácu

BRATISLAVA 13. decembra (WebNoviny.sk) – Sociálne opatrenia prijaté zo strany štátu a nárast cien energií spôsobujú u slovenských spracovateľov mäsa výrazné navýšenie nákladov, čo sa v prvom kvartáli roka 2019 prejaví aj na zvýšení cien mäsa a mäsových výrobkov o päť až osem percent. Informovala o tom výkonná riaditeľka Zväzu spracovateľov mäsa Eva Forrai v tlačovej správe.

Pod nárast cien sa na úrovni výrobcov, ale aj ich dodávateľov, podpísali už teraz podľa zväzu hlavne zvýšenie ceny ľudskej práce – zavedenie povinných príplatkov za prácu v noci a cez víkend, zvyšovanie minimálnej mzdy a nárast cien energií.

„Súčasné zvyšujúce sa náklady sú už pre výrobcov neudržateľné a preto je potrebné ich premietnuť aj do odberateľských cien. Navýšenie cien mäsa a mäsových výrobkov očakávame v rozmedzí 5 až 8 %,“ konštatovala Eva Forrai.

Zväz spracovateľov mäsa je dobrovoľným združením fyzických a právnických osôb, podnikajúcich v oblasti spracovania mäsa, výroby mäsových výrobkov alebo v oblasti súvisiacej s touto podnikateľskou činnosťou.

Viac k témam: ceny mäsa, Eva Forrai, mäso, mäsové výrobky, potraviny, ZSM Zväz spracovateľov mäsa
Zdroj: Webnoviny.sk – Mäso a mäsové výrobky zdražejú, dôvodom aj ceny energií a príplatky za nočnú prácu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Do projektu Právo na prvé zamestnanie sa zapojili desiatky zamestnávateľov, nových pracovníkov školia takmer bezplatne

Projektom podľa ministra Tomáša cielia najmä na mladých ľudí, ktorý skončili strednú alebo vysokú školu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *