Home / šport / Ostatné športy / Vlhová po seknutí v krku opäť trénovala, na pretekoch v St. Moritzi nebude chýbať

Vlhová po seknutí v krku opäť trénovala, na pretekoch v St. Moritzi nebude chýbať

VIPITENO 6. decembra (WebNoviny.sk) – Stredajší tréning v talianskom Vipitene slovenská lyžiarka Petra Vlhová nedokončila pre seknutie v krku a na instagram „zavesila“ video, v ktorom zobrazila, ako leží v posteli so zabaleným krkom a zdôvodnením, že radšej nebude otáčať hlavu doľava.

Zranenie nie je vážne

Jej brat a manažér tímu Boris Vlha pre denník Šport uviedol, že to bude riešiť tabletkami a masážnym gélom. O deň neskôr už druhá najlepšia slalomárka z nedávnych pretekov Svetového pohára v Levi a Killingtone absolvovala riadny tréning.

„Nie je to nič vážne. Dnes Peťa normálne trénovala. Maťko Gemza jej to pomasíroval. Pomohli aj lieky a krém a je to lepšie,“ informoval Boris Vlha z Talianska. „Zajtra sa presúvame do švajčiarskeho St. Moritzu, kde na Peťu v nedeľu čakajú preteky Svetového pohára v paralelnom slalome,“ dodal Vlha.

Chce byť medzi najlepšími

V dejisku MS 2017 St. Moritzi mala Vlhová pôvodne absolvovať aj super G, ale napokon zostane len pri paralelnom slalome. „Ostatné dievčatá prídu do Švajčiarska s rýchlosťou v nohách z pretekov v kanadskom Lake Louise. Nemá zmysel, aby Petra išla do súťaže s tým, že skončí okolo tridsiateho miesta. Navyše trať v St. Moritzi nie je jednoduchá, má mnoho nerovností a lyžiarka ju potrebuje dokonale poznať. Museli by sme super-G trénovať na úkor paralelného slalomu a riskovali by sme aj to, že by v ňom nemusela zájsť dobre,“ vysvetlil pre Šport tréner Livio Magoni.

Rodáčke z Liptovského Mikuláša aktuálne patrí šiesta priečka v celkovom poradí Svetového pohára a v slalomovom hodnotení je druhá za fenomenálnou Američankou Mikaelou Shiffrinovou.

Viac k témam: Petra Vlhová, svetový pohár alpských lyžiarov v St. Moritzi, zranenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová po seknutí v krku opäť trénovala, na pretekoch v St. Moritzi nebude chýbať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *