Home / EKONOMIKA / USA dosiahli síce ekonomický pokrok, ale podľa šéfa centrálnej banky je rast platov pomalý

USA dosiahli síce ekonomický pokrok, ale podľa šéfa centrálnej banky je rast platov pomalý

WASHINGTON 4. decembra (WebNoviny.sk) – Napriek slušnému ekonomickému pokroku USA stále čelia viacerým ťažkostiam od pomalého rastu miezd pracujúcich s nízkymi príjmami po slabý rast produktivity a starnutie populácie.

Povedal to v pondelok šéf amerického Federálneho rezervného systému (Fed) Jerome Powell. Dodal, že tieto ťažkosti pretrvávajú, hoci nezamestnanosť v USA je v blízkosti päťdesiatročného minima a finančný systém sa od krízy z roku 2008 posilnil.

Napriek nedávnemu zvýšeniu miezd, zárobky pracujúcich s nízkymi príjmami v posledných desaťročiach rástli pomerne pomaly, uviedol Powell. Poznamenal pritom, že pokles ekonomickej mobility v USA sťažil Američanom s nízkymi príjmami postup po ekonomickom rebríčku.

Powell v tejto súvislosti ocenil prácu bývalej šéfky Fed-u Janet Yellenovej, ktorá kládla osobitný dôraz na snahu pomôcť znevýhodneným komunitám počas svojho 16-ročného pôsobenia v centrálnej banke USA, vrátane posledných štyroch rokov na poste šéfky Fed-u.

Viac k témam: Donald Trump, FED americký Federálny rezervný systém, Jerome Powell
Zdroj: Webnoviny.sk – USA dosiahli síce ekonomický pokrok, ale podľa šéfa centrálnej banky je rast platov pomalý © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zákony o RTVS aj Fonde na podporu umenia považuje PS za deštrukciu kultúry na Slovensku. Chce urobiť všetko, aby neprešli (video)

Poslanec za PS Dubéci uviedol, že v rámci diskusií predkladajú argumenty, dúfa tiež, že konštruktívna argumentácia preváži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *