Home / šport / Ostatné športy / Slávia EU Bratislava podľahla Kamniku a osemfinále Challenge Cupu sa jej vzdialilo

Slávia EU Bratislava podľahla Kamniku a osemfinále Challenge Cupu sa jej vzdialilo

BRATISLAVA 28. novembra (WebNoviny.sk) – Domáce hráčky Slávie EU Bratislava prehrali jednoznačne 0:3 (-16, -18, -16) s tímom slovinského Calcitu Volley Kamnik v stredajšom prvom zápase šestnásťfinále európskeho Challenge Cupu 2018/2019 a pred budúcotýždňovou odvetou si výrazne skomplikovali boj o postup do osemfinále.

Odveta sa hrá o týždeň v Kamniku

Zverenky Michala Matušova v ŠH Mladosť počas celého stretnutia nedokázali na súperky nájsť recept a zostali ďaleko aj od zisku aspoň jedného setu.

„Slávistky“ nenadviazali na nedávnu domácu výhru 3:1 nad týmto protivníkom zo základnej časti stredoeurópskeho MEVZA Cupu (hralo sa 30. októbra, pozn.).

Úradujúci slovenský vicemajster o týždeň v Kamniku (5. 12. o 20.00 h) potrebuje na postup zvíťaziť 3:0 alebo 3:1 a následne uspieť aj v zlatom sete do 15 bodov.

Slovinský tím bol nasadený do šestnásťfinále

Kamnik bol nasadený priamo do šestnásťfinále Challenge Cupu, Bratislavčanky sa doň prebojovali cez maďarské Jászberény, v prvej polovici novembra ho v 2. kole zdolali doma aj vonku 3:2.

Úspešný z tohto dvojzápasu bude v osemfinále čeliť portugalskému AVC Famalicao/Leica alebo nemeckému Ladies in Black Aachen.

Slávia sa v prípade postupu predstaví do tretice najskôr doma (18. – 20. decembra), odvetu by odohrala na ihrisku súpera (22. – 24. januára 2019).

Challenge Cup volejbalistiek 2018/2019 – šestnásťfinále

prvý zápas (hrá sa na odvetu)

Slávia EU Bratislava (SR) – Calcit Volley Kamnik (Slovin.) 0:3 (-16, -18, -16)
70 minút, rozhodovali: Selin (Azer.) a Skibickij (Ukr.), 300 divákov
Najviac bodov: Šepeľová 11, O’Neillová, Nelsonová a Reháková po 4 – Kostičová 15, Charuková 13, Mihalinecová 10

Hlas

Michal Matušov (tréner Slávie): „Nepovedal by som, že to bol náš najhorší zápas, nebol to optimálny výkon. Od začiatku duelu sme sa hľadali. Prehrali sme s lídrom slovinskej ligy, ktorý ukázal, že hrá veľmi kvalitný volejbal; zatlačili nás servisom a výborne čítali hru, bolo to pre nás veľmi ťažké. Ony sa posilnili o kanadskú blokárku a z ich strany to bol úplne iný výkon ako pred mesiacom. Vtedy sme my hrali dobre, no dnes žiadna hráčka z nášho družstva nepredviedla svoj štandard. Snažili sme sa v útoku nájsť na nich recept, no nefungovalo to. V odvete sa môže udiať čokoľvek, pokúsime sa zvíťaziť a dostať k zlatému setu.“

Viac k témam: Calcit Volley Kamnik, Challenge Cup, Slávia EU Bratislava
Zdroj: Webnoviny.sk – Slávia EU Bratislava podľahla Kamniku a osemfinále Challenge Cupu sa jej vzdialilo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nepálsky šerpa Kami Rita opäť pokoril vlastný rekord, má za sebou už 29 výstupov na Mount Everest

Vlani po dvoch výstupoch informoval, že s lezením neprestane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *